Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

U Dobrovodských zasahovala záchranka: Napadol ma policajt, pred očami Rómov!

Otcovi musel zavolať záchranku Zobraziť galériu (2)
Otcovi musel zavolať záchranku

MALACKY - Už sa mohlo zdať, že prípad malackých Rómov a ich suseda Oskara Dobrovodského sa podarí nakoniec vyriešiť, ale zase išlo do tuhého. V piatok sa v Malackách odohrali scény ako z akčného filmu. Tentokrát mal však na Dobrovodského prekvapivo zaútočiť policajt. Musela zasahovať záchranka. Obeť sa už obrátila na ministra Daniela Lipšica a v pondelok sa chce obrátiť aj na inšpekciu ministerstva vnútra.

Celý incident začal podľa Dobrovodského v piatok podvečer. V čase, keď bola u nich na návšteve sestra s priateľkou, k nim vtrhli štyria štátni policajti. Dôvodom malo byť udanie od jeho neprispôsobivých susedov, ktorí ho obvinili, že mal strieľať po ich deťoch. „Už vtedy to celé začalo, okolo ôsmej večer. Policajt Igor Májek na mňa začal tlačiť, že sa mám priznať. Päťkrát sa ma opakovane pýtal, prečo som to urobil. Aj keď som mu stále opakoval, že to je hlúposť,“ povedal nám Dobrovodský.

Hlavný incident mal však nasledovať hneď vzapätí. Dobrovodský totiž spoločne s policajtmi išiel k susedom, aby objasnili, ako sa mala streľba odohrať. Dobrovodský si všetko točil tak, ako mu radil jeho právnik, pretože ho predtým vždy odbili, že nemá dôkazy. Keď sa však opýtal jedného z Rómov, po ktorom dieťati mal strieľať, spomínaný policajt, ktorý si s Rómami vraj tyká, zaútočil na Dobrovodského. Najskôr slovne a potom aj fyzicky. „Strčil do mňa, vyrazil mi fotoaparát z ruky a ten sa po náraze na zem rozbil,“ opisuje situáciu muž, ktorý si získal sympatie väčšiny Slovákov. Všetci Rómovia sa vraj začali na tom smiať a chváliť policajta, že mu dobre dal.

V tom čase sa podľa neho vybrala z neďalekej krčmy domov aj partia ďalších Rómov, ktorí vedľa neho bývajú. „Jeden z nich Roman Galba držal v ruke pivovú fľašu a rozbehol sa smerom k oknu môjho otca, ktorý stál za ním. Kričal, aby zaliezol. Už to vyzeralo, že ju po ňom hodí. Miesto toho sa mu začal vyhrážať, nech skape,“ uviedol Dobrovodský. Celý dramatický piatkový večer zakončili vraj policajti tým, že vyhrážky nepočuli a nič nevideli. Pritom stáli odtiaľ iba pár metrov. Dobrovodský dokonca musel otcovi, ktorému sa urobilo nevoľno, zavolať záchranku. „Mal už dve mŕtvice a toto čo sa deje už je moc,“ dodáva Dobrovodský s tým, že už napísal aj list ministrovi vnútra, aby vec prešetril. Chce od neho aby archivovali kamerové záznamy, pretože má obavu, že sa stratia. V pondelok plánuje podať sťažnosť na inšpekciu ministerstva vnútra za zneužitie právomoci verejného činiteľa.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu