Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dobrovodský bol ONLINE: Kvôli susedom som bol na liekoch

Oskar Dobrovodský
Oskar Dobrovodský (Zdroj: Topky.sk)

MALACKY - V posledných mesiacoch sa svojím bojom, ako on hovorí, za spravodlivosť, stal jedným z najznámejších občanov Slovenska a získal si sympatie tisícok ľudí. Obyvateľ Družstevnej ulice v Malackách Oskar Dobrovodský, ktorý musí strpieť susedstvo problémovej rodiny, odpovie na otázky našich čitateľov. Ak vás jeho príbeh zaujal a chcete sa dozvedieť viac, opýtajte sa ho. Online bude exkluzívne na Topkách dnes od 11:00.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

22.07.2011 13:01 - otázka od Richardom
chlape ako to vydržíte?? držíme aj s celou rodinou palce R.O Malcky. Prídeme podporit
Čo iné mi ostáva, keď už som začal? V minulosti som musel 10 mesiacov brať silné antidepresíva, aby som sa nezrútil. Spať som nemohol, jesť mi nechutilo. Lekár mi povedal, že sa mám odsťahovať, iné mi nepomôže. Nakoniec som sa dostal naspäť do života a potom to už ako-tak išlo. Potešilo ma, že toľko ľudí je na mojej strane, že mi držíte palce. To ma psychicky vzpruží a motivuje. Veľmi mi to pomáha, mám aj lepšiu náladu. Všetkým Vám veľmi pekne ďakujem za Vašu podporu a otázky. Snáď niekedy nabudúce Vám odpoviem aj na tie ostatné, ktoré Vás zaujímajú.
22.07.2011 12:53 - otázka od Peter
Ked tak čítam tieto príspevky, vidím ako na všetko odpovedáte trochu inak ako by som od Vás čakal...Na všetky podnety ľudí píšete že to je na dlho, a takto sa to nerieši a toto tiež nie je dobré...Pýtam sa teda čo vlastne by ste chceli robiť s týmto problémom a čo čakáte? Lebo vláda ani polícia, ani naše zákony vám nepomôžu...Viď devínska, musel si pomôcť chudák sám...
Jediné riešenie je, aby platil zákon pre všetkých rovnako a musia sa novelizovať zákony. Takíto neprispôsobiví občania, akých mám za susedov, by mali byť pod neustálym sociálnym dohľadom a sociálny pracovník by mal na nich páky a mohol by ich postihnúť.
22.07.2011 12:49 - otázka od Karol
P.Dobrovodský našiel sa vôbec niekto,kto vám bol v tejto situácii ochotný konkrétne pomôcť.Pevné nervy a veľa sily prajem
V Malackách mi pomohli hlavne pani Baligová a poslanec Říha.
22.07.2011 12:48 - otázka od Peter
Zdravím, chcem sa spýtať, či to zariadenie na tých potkanov pomohlo. Klobuk dolu, vydržať to tam nie je sranda...
Áno, pomohlo to. Už ich tam nie je toľko, môžem odporučiť.
22.07.2011 12:47 - otázka od retro
Vy ste tam byval skor ako vasi susedia? Nejako mi to uniklo pri sledovani kauzy.
Áno, žijem tu 40 rokov a oni dva a pol roka.
22.07.2011 12:46 - otázka od Šefčík
Dobrý deň pán Dobrovodský. Som z Malaciek, a sledujem Váš problém. Ubezpečujem Vás, že máte podporu moju, aj celej mojej rodiny. Vydržte, nedajte sa.Spravodlivosť musí prísť. Nie je predsa možné, aby skupina neprispôsobivých občanov mohla večne nepriaznivo ovplyvňovať celú spoločnosť.
Práve to sú tie paradoxy, že jedna rozvetvená rodina terorizuje celú ulicu. Mesto Malacky si nevie poradiť s jednou rodinou. Čo potom v strednom alebo na východnom Slovensku, kde ich majú 200-300?
22.07.2011 12:43 - otázka od Sebastian
Dobry, den. Ako sa Vam zilo dovtedy, ked ste nemali takychto susedov? Žili ste vo vzájomnej tolerancii? Myslím, že dobry sused je viac ako rodina. V kazdom pripade drzim palce, aby sa Vasa situacia v co najkratsom case doriesila.
Vtedy sa nám žilo bez problémov, normálne.
22.07.2011 12:42 - otázka od Peter
Dobrý deň. Ako si predstavujete riešenie Vášho problému? A ako dlho bude ešte trvať tento stav? Inak držím palce, musí to byť o nervy.
Je ťažké to predpovedať. Ja sa spolieham na súdy a exekútora. Čakám na vyjadrenie pracovnej skupiny, čo má v pláne. Spolieham sa na to, ako to bude ďalej riešiť, pretože aj tých 47 metrov štvorcových, ktoré majú, je v exekučnom konaní, pretože to nesplácajú. Koncom augusta sa zbúrajú na 99 % dve čierne stavby. Potom sa im zúži priestor len na to, čo vlastnia. Teraz okupujú cca 400 metrov štvorcových.
22.07.2011 12:38 - otázka od Havo Dunčo
Čím a ako chytáte-trávite potkanov čo prilezú od susedov na Váš pozemok ?
Nechytám ich. Dávam tam otravu na potkany. Mám veľa mačiek - asi osem, ktoré sa o to postarajú. Sem už sa tie potkany boja chodiť.
22.07.2011 12:36 - otázka od bebo26
Dobry den pan Dobrovodsky. Cely Svätý Jur je s Vami a drží Vám palce aby ste sa zbavili podarených susedov. Keby sa to stalo niektoremu politikovi, myslim že už by boli preč.
Samozrejme, že by boli preč. Nezostali by určite ani chvíľu. Ja som len obyčajný druhoradý občan.
22.07.2011 12:33 - otázka od zuzana
Dobry den, vravite, ze samosprava nekona. Oslovili ste aj zupana? dakujem
Áno, aj župana Freša, ktorému som dal CD dokumentáciu. Napísal mi, že je mu to veľmi ľúto, ale reálne mi nepomohol, iba sa so mnou stretol.
22.07.2011 12:31 - otázka od Peter
Dobrý den Oskar.Chcem sa spýtať,ako to že ste na všetko,resp.proti tým asociálom sám ? Čo rodina,kamaráti,susedia ? Nikto vám s ničím nepomáha ??
Našla sa jedna úžasná pani, ktorá mi pomohla najmä po právnej stránke a aj s mnohými inými vecami. Pani Zuzana Baligová, ktorej som veľmi vďačný, pretože sa nezľakla ako ostatní chlapi z ulice, nabrala odvahu a pomáha mi v tejto mojej tragickej situácii. Z chlapov nikto, maximálne v krčme. Veľmi mi pomohol aj jeden poslanec mestského zastupiteľstva pán Říha - takisto po právnej stránke, ktorému som veľkým dlžníkom za právnu pomoc. A pán poslanec Ondrovič. Títo traja ľudia z celých Malaciek.
22.07.2011 12:27 - otázka od Tibor
Čo vravíte na vyjadrenie p. Polláka ohľadne toho, že to nie je etnický problém ale susedský?
Ohľadne tohto pána Polláka. Pred pol rokom mi napísal veľmi ironický list. Musím povedať, že pán Pollák klame. Včera 20. 7. v jednom online rozhovore o 13:10 napísal: "Je pravdou, že vďaka Šarközymu vôbec začala pracovať pracovná skupina v Malackách, sú v nej zainteresovaní miestni občania vrátane poslancov." Chcel by som ho opraviť. Táto pracovná skupina tu pracuje už pol roka a pán Šarközy s ňou nemá nič spoločné, pretože bol poverený riešiť tento problém len pred niekoľkými týždňami. Z pána Polláka mám pocit, že nie je kompetentný viesť takýto dôležitý úrad.
22.07.2011 12:21 - otázka od jano
Osi zabudol som este na jednu vec,,,,v buducich volbach kandiduj na primatora Malaciek. uz mas istych volicov.
Tak to nie. Vôbec nad tým neuvažujem.
22.07.2011 12:19 - otázka od jano
dobry den, Osi drz sa. Nejde o rasizmus ale o neprisposobivych obcanov, kolkych si ich tam naratal vlastne?
Asi 37-40. Ale ich počet sa mení, lebo sem chodia nejakí ich bratranci, sesternice,...
22.07.2011 12:18 - otázka od Mišo
Ako vám možeme pomocť ?
Mne stačí morálna podpora, že mi fandíte. Denne mi chodia stovky mailov a veľmi pekne ďakujem týmto ľuďom. Je to psychická podpora, lebo psychika je pri takýchto problémoch to hlavné.
22.07.2011 12:17 - otázka od Denisa
Ahoj Oskar ! Držíme Ti všetci palce a dúfame, že sa to skončí v tvoj prospech.Ten statik nemohol vykonať obhliadku?
Nemohol, pretože ho nepustili na náš pozemok a dvaja policajti sa len prizerali a nevykonávali si svoje povinnosti. Teraz žijem v neistote, že je narušená statika domu, pretože jedna stena nám začala pukať a vlhnúť. Nemáme možnosť to nejakým spôsobom opraviť. A navyše je to môj pozemok, na ktorom som im dovolil sušiť si bielizeň, veď sme ľudia. Prečo by som im to neposkytol, keď ten kúsok parcely (roh za domom) nevyužívam?
22.07.2011 12:14 - otázka od radikal
Obdivuhodná je vaša trpezlivosť, vidíte nejaké reálne riešenie? Držím palce...
Všetko sa dá vyriešiť, len človek musí chcieť.
22.07.2011 12:14 - otázka od marian
Dobrý deň prajem p. Dobrovodský To čo sa deje vo Vašom susedstve je nonsens a obdivujem Vás že ste to tak dlho vydržali, zároveň si neviem ani predstaviť ako to všetko musí znášať vaša rodina. Obdivujem Vás a Vašu trpezlivosť. Nenapadlo Vás niekedy zbaliť sa a odísť do zahraničia? Držím palce...
Španielsko je môj druhý domov, tam som vítaný. Nenechal by som tu môjho otca, dom napospas takýmto ľuďom? Prečo by som mal utekať z vlastného? Všetci by sme mali utekať z krajiny, keď sa nám niečo také stane? Je to riešenie, ale divné. Navrhovalo mi to veľa ľudí, aby som sa odsťahoval, ale ja to nevzdám.
22.07.2011 12:12 - otázka od Veronika
Dobrý deň p. Dobrovodský, chcem Vám vyjadriť podporu. Držím Vám palce a dúfam, že Vám úradu čo najskôr pomôžu. Všetko dobré.
Ďakujem. Psychicky mi to veľmi pomáha, že toľko ľudí sa zaujíma o môj problém. Teší ma to. Pretože takmer dva roky som prežil takmer v bezvýchodiskovej situácii, nikto mi nepomohol. Bol som na to sám.
22.07.2011 12:11 - otázka od Rene
Dobry den rad by som vedel ci okrem toho co odznelo v mediach na vas vasi susedia podali trestne oznamenie aj za nieco ine? a co konkretne o vas povedali policajtom a kto podla vas stoji za tim? dakujem za odpovede
To sú iba domnienky, kto je za tým. Dali na mňa trestné oznámenie za paragraf 360, vyhrážanie zabitím a zavraždením a za paragraf 422, propagácia skupín potláčajúcich ľudské práva a slobody. Ževraj som si zavolal nejakých Nemcov do záhrady s vytetovanými hákovými krížmi a že sme podľa nich hajlovali. Je to všetko výmysel.
22.07.2011 12:07 - otázka od Zuzka
Nevzdávajte sa!!! Veľa ľudí stojí za Vami a ich počet stále narastá!!! Spolu to dotiahneme do konca!!!
Ďakujem za podporu.
22.07.2011 11:59 - otázka od Dona
Všetky médiá spomínajú len Vás v súvislosti s Vašim problémom, zaujímalo by ma ako to zvládajú Vaše deti, určite s tým tak isto majú psychické problémy, poskytuje Vám nejaká štátna inštitúcia v tomto smere (vysporiadanie sa detí s daným problémom)pomoc,podporu?
Deti nemám, priateľka by nechcela mať v tejto pekelnej situácii deti. Tu by sa ani nedalo vychovávať deti.
22.07.2011 11:57 - otázka od Harár Peter
Dobrý deň, ako sa k danej problematike stavia naša vláda, konkrétne pani premiérka a pán Lipšic. Ďakujem.
Pani premiérka sa zachovala asi ako pštros. Tá absolútne nič - neviem o tom, že by konala. A pán Lipšic pomohol v rámci svojich možností. Nemôže zastúpiť ministerstvo životného prostredia, hygienu, stavebný úrad. Aspoň, že sú tu tie kamery - aspoň niečo.
22.07.2011 11:55 - otázka od milan
myslite si ze prestahovanie problemovych ciganov nieco vyriesi ? alebo len zacne pribeh inych "oskarov dobrovodskych" ?
Nie, nevyrieši. Jediné riešenie vidím v tom, že síce dostanú náhradné ubytovanie, ale musia si to odrobiť. Iný človek nedostane nič zadarmo. Prečo by mali byť oni výnimka?
22.07.2011 11:53 - otázka od Štefan61
Dobrý deň, pán Dobrovodský. Úvodom príjmite prosím moje plné sympatie a tiež obdiv, s akou rozvahou a trpezlivosťou v tejto Vašej smutnej záležitosti postupujete. Ste pionier, ktorý otvoril hlboko tabuizovanú tému, o ktorej sa aj dnes hovorí v politike a médiách iba náznakovo. Moja otázka: Neuvažujete niekedy napodobniť pána Harmana z Devínskej n.V. ?
V prvom rade neznášam slovo pionier, lebo priam nenávidím červených. A čo sa týka napodobnenia Devínskej - to nie je riešenie!!!
22.07.2011 11:53 - otázka od Maria Novotna
Vazim si vas ako cloveka, ktory sa nebal vystupit z radu...toto je problem takmer kazdeho z nas...na vine su statne organy...vsetky...pretoze chrania neprisposobivych obcanov. Mam tiez bohate skusenosti v tejto oblasti a velmi zle...vas problem je problemom celeho Slovenska. Myslite si, ze mame nadej, ze budeme moct zit v tejto krajine bez toho, aby sme boli ohrozovani?... Ze pravo na zivot nebudu mat len romovia, ale aj obcania, ktori nikoho neohrozuju? Myslite si, ze sa pravda stane pravdou, alebo sa bude stale zamienat za loz?
Samozrejme, že sa to dá. Ľudia by sa mali prestať báť. Zákony vo Švajčiarsku fungujú, ich systém mi je najbližší. Tam si vážia zákony a dodržiavajú ich. Nič tam človek nedostane zdarma. Podobne je to aj v Poľsku, že tam nikto nič nedostane zadarmo. Najväčšia chyba je tá, že im rozdávame domy, byty. To je veľká chyba. Keby aj dostali unimobunky, domy, ale že by si to museli odpracovať na verejnoprospešných prácach. Dalo by sa to vyriešiť, aby si tie domy vážili. Ináč to zhumplujú, zničia. Problémom je, že nemajú žiadnu motiváciu sa zlepšiť. Jediná motivácia je mať čo najviac detí. Tie sú práve tou obeťou, lebo si myslím, že by sa ich dalo vychovať, ale nesmú byť v takomto prostredí. Aj biely človek, keby sa medzi nimi narodil, by bol taký istý.
22.07.2011 11:46 - otázka od Jana
Dobrý deň, aký máte pocit z politikov a aktivistov, ktorí sa na to boli pozrieť, majú podľa vás úprimný záujem, aby sa situácia vyriešila? Držím vám palce.
Čo sa týka politikov, pán Lipšic mi pomohol tým, že prišiel, vec sa začala medializovať. Minister životného prostredia ma ignoroval, nereagovali ani ostatné ministerstvá. Z politikov sa, myslím, chceli hlavne zviditeľniť hlavne zo strany Smer. Bol tu poslanec Glváč, ktorému, si myslím, že išlo o zviditeľnenie. Potom tu bola aj pani Belousovová, ktorá sa mi snaží pomôcť. Dosť pomohla aj návšteva pána Kotlebu v Malackách. Prípad sa začal tiež viac medializovať, aj keď musím povedať, že nesúhlasím s názormi na niektoré témy. Ale s tvrdením, že zákon by mal platiť pre všetkých rovnako, súhlasím. Ešte by som chcel poďakovať pánovi Alojzovi Hlinovi. Jeho angažovanie v tejto kauze mi tiež veľmi pomohlo. A nemôžem zabudnúť ani ľuďom, ktorí mi pomáhali cez facebook. Zahraniční Slováci Roman Burgan a Michal Richter, ktorí vytvorili skupinu na tejto sociálnej sieti. Ide o kampaň na moju podporu. Touto cestou však chcem poďakovať všetkým, ktorí sú mojou morálnou podporou.
22.07.2011 11:40 - otázka od Tomas
Dobry den pan Dobrovsky v prvom rade zelam mam vela trpezlivosti poviem to po slovensky s ciganmi!1.otazka Ako pomahaju Lipšicove kamery okrem toho ze vsetko natacaju?Uz sa na zaklade zaberov aj s niecim zaoberali?2.Neuvazujete o nejakej sbs, myslim ze sponzora pri sucastnej medializacii by nebolo problem vybavit.Postavili ste sa k tomu ako chlap. Je velmi smutny az zarazajuci postup vladneho splnomocnenca, myslite ze bol nejak motivovany kauzu co najskor uzavret a zabranit dalsej medializaciii?
1. Už nemám také obavy, keď sa vzdialim z domu aj na pár dní, že mi niekto preskočí plot. Kamery to zaznamenajú. 2. O SBS neuvažujem, načo... Teraz už nie.
22.07.2011 11:37 - otázka od Ľudmila
Držím Vám palce, viem čo to je, lebo my máme ten istý problém. Kto neverí, nech sa príde pozrieť na železničnú stanicu na Voznici.V jednoizbovom železničnom domčeku a dostavaných chatrčiach na dvore ( samozrejme bez stavebného povolenia ), bez pitnej vody a bez toalety tam žije cca 60 obyvateľov, asi 17 má trvalý pobyt, ostatní sú na dlhodobej návšteve ( už niekoľko rokov ). Bitky, hádky, vresk, špina a výkalmi a odpadom zaneriadené okolie je naša denodenná realita. Máme tú smolu, že sme ich susedia a akýkoľvek pokus niečo riešiť končí obvinením z rasovej diskriminácie.Čo sa musí stať, aby konečne kompetentní začali konať???!!!
Tiež by som navrhol zavolať médiá, že kompetentní nekonajú. Povedať konkrétne mená úradníkov, kto nekoná. Hlavne sa nebáť. Každý človek má právo na pokojný život. Prajem Vám, aby sa Vám to podarilo.
22.07.2011 11:34 - otázka od Zuzana
Dobrý deň. Sledujem Váš príbeh a musím povedať, že Vás podporujem a držím Vám palce. Chcela by som sa spýtať, či neuvažujete o podaní sťažnosti do Bruselu - veď Vaši "susedia" podľa mńa porušujú Vaše ľudské práva. Ďakujem - Držim palce nech sa to čo najskôr vyrieši. S pozdravom Zuzana
To by som musel absolvovať najprv všetky súdy na Slovensku, až potom by som mohol podať sťažnosť do Bruselu. To by sa natiahlo možno na 5 rokov a aj viac.
22.07.2011 11:33 - otázka od kasig
Zdravím. Viete, kto im poradil, aby Vás obvinili, že ste ich chcel "pásť"? Pochybujem, že by niečo také dokázali sami vymyslieť. Držím Vám palce ako všetci slušní občania tohto štátu.
To mi hovorili ešte asi v máji. Obvinil ma jeden z rodiny, že som chcel byť pasákom jeho dcér. Ani som na to nereagoval. Neviem, ako a prečo ich to napadlo. Už vtedy hovorili policajtom, že som úchylák, že si ich filmujem. Ja som si ich musel filmovať, pretože som potreboval dôkazy pre políciu.
22.07.2011 11:31 - otázka od NSDAP
Dobry den.V malackach pracujem ale pochdzam z inej obce na Záhorí.Velmi s Vami sucitim lebo podobnych risujucich susedov asi casom budem mat tiez.Skuste sa opytat tych kompetetnych v Gajaroch a jedneho podnikatela z tej istej obce ako sa ich zbavili ONI?
Viem, ako to bolo... Starosta obce sa chcel "pomstiť" malackému primátorovi. Lenže nepomstil sa primátorovi, ale mne. Mne urobil zo života peklo, zničil mi zdravie a pritom ho ani nepoznám. Len pre informáciu, mojich susedov najskôr vysťahovali z centra Malaciek do Gajar, kde žili 7 rokov a strpčovali tam ľuďom život a pred dva a pol rokmi - na Silvestra 2009 - sa podarilo starostovi Gajar ich poslať sem. Keď žili v centre Malaciek, mali k dispozícii zrekonštruovanú bytovku, ktorú zdevastovali tak, že ju mesto muselo zbúrať.
22.07.2011 11:26 - otázka od andie
Pozdravujem Vás zo Záhoria a dúfam, že sa to podarí, aby ste už nemali susedov, akých máte a tiež by som bojovala zo všetkých síl. Prajem pekný deň
Ďakujem, aj Vám.
22.07.2011 11:26 - otázka od Marta
Dá sa to vôbec ešte vydržať žiť pri týchto susedoch? Obdivujem vás nielen ja, ale aj ľudia z môjho okolia, nakoľko žijem na východe, takže viem o čom hovoríte. Čo hovoríte na našich predstaviteľov, že nevedia pomôcť?
Je to veľmi zlé, že ignorujú ľudí, sú platení z našich daní. Nesnažia sa pomôcť v týchto veciach. Možno by pomohli zmeniť niektoré zákony.
22.07.2011 11:24 - otázka od Zuzana
Oskar, ste spokojný s výkonom malackých policajtov??? Čo hovoríte na "super" nápad označkovať ich nálepkami "POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ"??? Pripáda to tak isto Vám ako aj mne, že je to výsmech do tváre slušných ľudí???
Žil som 10 rokov v zahraničí. V istých krajinách majú ľudia pred policajtmi rešpekt. U nás to tak nie je. Naopak niektorí malackí policajti si nevykonávajú povinnosti, ktoré majú.
22.07.2011 11:23 - otázka od ingi
Ani neviem co sa opytat. Velmi tazko sa viem predstavit vo Vasej situacii. Zelam este pevne nervy.
Vďaka.
22.07.2011 11:22 - otázka od vera
nechcete to poslat do osn aby videli kto su to ti neprisposobivy
OSN s tým nemá nič spoločné.
22.07.2011 11:21 - otázka od Ja
Mam pre Vas jednu radu : zorganizujte zbierku penazi na kupu domu v Blave tesne pri nejakom papalasovi co najvyssom, aby vedeli o com stale hovoria obycajni bezni a slusni ludia !!! Ja prispejem. Zdravim Vas
Takéto naschvály by nič nevyriešili. Papaláš to vyrieši tak, že sa odsťahuje. Takéto žabomyšie vojny sú zbytočné, problém by ostal. Čo by som z toho mal, že teraz niekto iný trpí? Nie som pomstychtivý.
22.07.2011 11:19 - otázka od Jakub
Dobry den, vyjadrujem suhlas s vasimi aktivitami a drzim vam palce. Ta policajtka co odmietla zasiahnut by mala prist o pracu, lebo nepomaha, nechrani a este je aj rasistka (voci bielym). Nehovoriac o prokuratorke, ktoru ste spominali, ze vsetko klasifikuje ako priestupok. To je rasizmus najvacsieho kalibru, ked zvyhodnuje jednu rasu nad druhou (ciganov nad bielych). Kam vsade sa moze clovek dovolat? Mam pocit, ze ani Ustava SR nam je uplne k nicomu (čl. 19 a pod.). Mate moj obdiv, ja by som uz davno vybuchol, asi by lietali molotovy a vodne delo by bolo postavene uz davno tiez...Na agresorov treba agresivne, je to jedine comu dokazu porozumiet. Len aby v tom policia nebranila (uz ked nechce pomahat, nech nam to nekomplikuju...)
Násilné riešenia patria do 19. storočia, nie do 21. storočia. Násilie nič nevyrieši.
22.07.2011 11:17 - otázka od Ares
Aky mate v sucasnosti vztah k tomuto statu, ked su vase prava posliapavane statnou mocou, ktora nie je schopna riesit romsku otazku? Ja som si myslel, ze pravicova vlada bude riesit ich uzeru na socialnom systeme radikalnejsie, naopak valcuje strednu vrstvu a ich stale podporuje (ide proti svojim volicom)... Aky je Vas pohlad na to, ze ludia, co ziju z vasich a nasich dani sa nam smeju drzo do oci, necitia ziadnu vdaku,ze ich chovame bez toho, aby museli prstom pohnut? Nase vlady roky diskriminuju majoritne obyvatelstvo a privieraju oci pred rasizmom zo strany romov k zvysku populacie, co musi na svoj kazdodenny chlieb pracovat... Mate moju plnu podporu a hanbim sa za organy cinne v trestnom konani, co nebezpecne vyhrazanie, rasizmus zo strany romov nevidia,alebo radsej nechcu vidiet (hlavne, ze maju periodicke odmeny a ich riziko je len v tom, ze im padne pistol v kancelarii na nohu a zlomi prst)...
Hlavne zmeniť zákony, ako som spomenul a tvrdšie postihovať úradníkov a policajtov, ktorí si neplnia svoje povinnosti. Sme v EÚ, tak by mali zákony platiť rovnako ako v Nemecku, Francúzsku. Žil som 10 rokov v zahraničí, tak viem, ako to tam funguje. Zákon platí pre každého rovnako.
22.07.2011 11:15 - otázka od Lubomir
Dobry den, obdivujem Vasu trpezlivost a drzim Vam palce. Otazka: prijali by ste Vy osobne od nasho stedreho statu nahradne ubytovanie - niekde v kludnej stvrti vo forme noveho cisteho domu?
Nie, neprijal.
22.07.2011 11:14 - otázka od Liliana
Pán oskar, hlboko s Vami súcítim, čo prežívate, je peklo na zemi. Ak Vám štát nevie pomôcť, potom by mal od Vám kúpiť Váš dom za SUPER trhovú cenu, priplatiť za újmu na zdraví, aby ste už tie ksichty nikdy nemuseli vidieť. A samozrejme ich chajdy zrovnať so zemou. Veď porušili stavebný zákon.
Tak nielen stavebný zákon. Tu sa porušuje celý rad zákonov. Odjakživa tu žil náš rod, prečo by som sa mal sťahovať z môjho pozemku? Nechcem sa sťahovať!
22.07.2011 11:13 - otázka od Peter
Nemyslíte si pán Oskar že by mal konať už konečne štát ( prokuratúra ,polícia, hygiena, školstvo ,obec)?
O to už sa snažím dva a pol roka. Hlavne by mala konať samospráva a tá nekoná. Mali by sa novelizovať zákony, lebo sú veľmi zlé. Zákon neupravuje, koľko ľudí môže bývať v jednoizbovom byte. U nás to môže byť teoreticky aj tisíc ľudí, pretože zákon nelimituje počet osôb. To nie je nikde v Európskej únii.
22.07.2011 11:10 - otázka od Zuzana
Oskar, čo by ste odkázali ľuďom, ktorí majú podobné problémy ako Vy, ako aj ľuďom, ktorých sa to bytostne netýka???.....zatiaľ.... Ďakujem
Dobrý deň. V prvom rade nebáť sa, oznamovať úradom a filmovať si to, aby ste mali dôkazy o svojich tvrdeniach.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu