Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragická nehoda pri Žiari n. Hronom: Krásna Petra (†24) dostala šmyk, auto roztrhlo na dve časti

Krásna Petra tragicky zahynula Zobraziť galériu (5)
Krásna Petra tragicky zahynula (Zdroj: Foto: TV Joj, Facebook)

ŽIAR NAD HRONOM - Pri tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala cez víkend, zomrela mladá kásna športovkyňa Petra (†24) z Hornej Vsi. Nešťastie sa stalo na ceste do Žiaru nad Hronom. Vodička dostala šmyk a vrazila do oproti idúceho nákladiaku. Zo Škody Octavia, ktorú viedla, ostala len kopa šrotu, auto roztrhlo na dve polovice. Krásna Petra, žiaľ, zomrela.

Nešťastie sa stalo v sobotu krátko pred pol deviatou večer pri Starej Kremničke. Ako informovala hovorkyňa banskobystrických policajtov Andrea Petrovičová, mladá vodička na Škode Octavia sa v proti smere zrazila s maďarských nákladným autom Mercedes Actros, ktorý viedol 37-ročný muž. "Vodička viedla vozidlo v smere od Kremnice na Žiar nad Hronom. Pri prejazde ľavotočivej zákruty na úrovni vjazdu do obce Stará Kremnička z doposiaľ presne nezistených príčin vyšla s vozidlom na pravú krajnicu. Následne v bočnom šmyku prešla do protismeru a pravým bokom vozidla narazila do oproti idúceho nákladného motorového vozidla," opísala policajná hovorkyňa a doplnila, že následkom nárazu ťahač a náves nákladného auta skončil vpravo mimo cesty a prevrátil sa na pravý bok.  

Tragická nehoda pri Žiari
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Na miesto dorazili do niekoľkých minút od ohlásenia privolaní záchranári. Vodičku museli z vraku vyslobodiť hasiči. Žiaľ, aj napriek úpenlivej snahe záchranných zložiek sa ju nepodarilo zachrániť. "Následkom dopravnej nehody utrpela vodička vážne zranenia, ktorým na mieste podľahla," dodala policajná hovorkyňa. 

Tragická nehoda pri Žiari
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Rodina, priatelia a najbližší sa z nešťastia nedokážu spamätať. Petra pochádzala z lyžiarskej rodiny, bola juniorská úspešná bežkárka. V osudný večer údajne cestovala za svojím priateľom. Ako informovala televízia Joj, octaviu prudký náraz roztrhol na dve časti. Z auta ostali len dve zdeformované kopy plechov. Kapota dopadla o pár metrov ďalej, než bola zadná časť auta.

Tragická nehoda pri Žiari
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Polícia požitie alkoholu u vodiča nákladiaku nezistila, u nebohej vodičky bude zisťované pri nariadenej pitve. Predbežná škoda je vyčíslená na 56 500 eur. Nehodou sa polícia intenzívne zaoberá, do vyšetrovania bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Tragická nehoda pri Žiari
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv joj)

 

 
 

 

 

Viac o téme: NehodaTragédiaStará Kremnička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu