Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Vážna nehoda autobusu: Osem cestujúcich je stále v nemocnici, vodičku vystrihovali hasiči

nehoda pri bratislavskom obchodnom centre Zobraziť galériu (3)
nehoda pri bratislavskom obchodnom centre (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - V sobotu popoludní otriasla hlavným mestom vážna dopravná nehoda. Vodičke autobusu mestskej hromadnej dopravy prišlo pravdepodobne nevoľno, zišla z cety a vrazila do stĺpa. Na mieste zasahovali do niekoľkých minút všetky záchranné zložky. Vodičku museli vystrihovať hasiči. V nemocnic je doteraz osem zranených cestujúcich.

Pri nehode autobusu číslo 21 bratislavskej mestskej hromadnej dopravy sa zranilo celkovo 16 ľudí. Z toho bolo desať mužov a šesť žien. Počet hospitalizovaných účastníkov nehody autobusu bratislavskej MHD sa po kompletných vyšetreniach v sobotu večer zvýšil zo sedem na osem. Väčšina hospitalizovaných podstúpila operácie. Informovala o tom hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská. "Sú stabilizovaní a mimo ohrozenia života, zotavujú sa zo zranení. Všetci ôsmi naďalej zostávajú v nemocnici," priblížila hovorkyňa. U hospitalizovaných účastníkov nehody autobusu podľa jej slov prevládali komplikované zlomeniny predkolenia a úrazy hlavy. "Jedna mladá žena utrpela vážne vnútrobrušné poranenie," podotkla Stano Maťašovská.

FOTO Vážna nehoda autobusu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)


Prečítajte si aj

FOTO Vážna nehoda pri obchodnom centre v Bratislave: Havaroval autobus MHD, desať zranených


V štyroch nemocniciach UNB v sobotu pre nehodu ošetrili 16 dospelých zranených, a to šesť žien a desať mužov. Hospitalizácia bola nutná pre osem účastníkov nehody. Ostatní boli podľa hovorkyne ošetrení ambulantne na centrálnych príjmoch. "Mali najmä tržné rany a pomliaždeniny, v dvoch prípadoch skalpáciu vlasovej časti," spresnila Stano Maťašovská.

FOTO Vážna nehoda autobusu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

K nehode autobusu došlo v sobotu o štvrť na dvanásť predpoludním v blízkosti obchodného centra medzi bratislavskými mestskými časťami Lamač a Devínska Nová Ves. "Vodička autobusu za prvým kruhovým objazdom z diaľnice v smere z Devínskej Novej Vsi, na úrovni nákupného centra, z doposiaľ presne nezistených príčin narazila do stĺpu dopravného značenia," uviedla ešte v sobotu hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková. Ako dodala, presné príčiny, ako aj okolnosti tejto nehody sú v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Špekuluje sa, že vodičke prišlo nevoľno.
 

Viac o téme: HaváriaZraneníHromadná nehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu