Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Policajt v civile sa poriadne predviedol: Krvavé stopy ho doviedli priamo k páchateľovi

Krvavé stopy zo zabitej zvery Zobraziť galériu (2)
Krvavé stopy zo zabitej zvery (Zdroj: SITA)

TEKOVSKÁ BREZNICA - Z prečinu pytliactva obvinila polícia 62-ročného muža z Tekovskej Breznice, ktorý v januári v poľovnom revíri Chválené pri Tekovskej Breznici usmrtil mláďa daniela škvrnitého nelegálne držanou dlhou guľovou zbraňou.

"Mäso z usmrteného zvieraťa o hmotnosti približne 16 kg uskladnil v mieste svojho trvalého bydliska. Následne v nedeľu (24.1.) okolo 12.00 h na tom istom mieste strelnou zbraňou usmrtil gravidnú samicu jeleňa lesného a mäso (36 kg) uložil do igelitových tašiek za účelom použitia pre vlastnú potrebu," informovala Andrea Petrovičová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici s tým, že poľovnému združeniu bola spôsobená celková škoda vo výške 3910 eur. 

Policajt v civile sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Ako vysvetlila, obvineného 24. januára na mieste zadržal policajt Obvodného oddelenia Policajného zboru v Žarnovici, ktorý tam bol v čase osobného voľna na poľovačke. "Policajt bol práve na posede, keď mu iný poľovník volal, že našiel stopy po krvi a stopy po ťahaní čerstvo ulovenej zveri, ktoré viedli k posedu. Policajt začal pozorovať okolité územie s úmyslom vypátrať možného páchateľa. Po chvíli spozoroval podozrivú osobu a začal ju sledovať. Keď podozrivého muža dostihol, tak ho vyzval, aby zostal stáť a pustil zbraň z ruky," dodala hovorkyňa s tým, že v tom čase sa už na miesto dostavila aj privolaná poľovná stráž. Potom čo pytliaka spoločne odzbrojili, bol na miesto privolaný policajný výjazd. Muž sa ku skutku priznal. Za takýto prečin hrozí podľa Petrovičovej trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov.

Viac o téme: PytliaciPoľovníci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu