Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajti dolapili nebezpečných pytliakov: Jeden na nich vytiahol zbraň!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

MORAVANY - Polícia v rámci pripravenej akcie zameranej na odhaľovanie pytliactva pri obci Moravany v okrese Michalovce zadržala v utorok (24.5.) v skorých ranných hodinách dvoch podozrivých. Informoval o tom dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

V katastri obce Moravany zastavili policajti vozidlo, v ktorom sa nachádzali dve osoby. Vodič bol občanom SR, jeho spolujazdec bol príslušníkom Ukrajiny. "Po zastavení vozidla policajti vykonali kontrolu osôb a vozidla, počas ktorej občan Ukrajiny namieril na zasahujúcich policajtov dlhú guľovú zbraň," uviedol hovorca s tým, že táto osoba už pred samotným zásahom nereagovala na výzvy policajtov. "Jeden z nich preto použil voči tejto osobe služobnú zbraň. Strela zasiahla oblasť cudzincovej ruky a kolena," dodal.

Keďže boli vo vozidle podozrivých nájdené štyri kusy čerstvo „upytliačenej“ srnčej zveri, obe osoby boli zadržané. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) Michalovce obvinil 55-ročného muža z okresu Michalovce zo spáchania prečinu pytliactva," uviedol hovorca s tým, že v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. 

Obvinený v poľovnom revíri miestneho združenia, ktorého nie je členom, srnčiu zver ulovil neoprávnene bez vydaného príslušného povolenia na lov zveri legálne držanou guľovou zbraňou. Poľovníckemu združeniu spôsobil škodu na majetku vo výške približne 800 eur.

Dvadsaťročný občan Ukrajiny je momentálne hospitalizovaný v nemocnici a je podozrivý zo spáchania zločinu nedovoleného ozbrojovania a prečinu útoku na verejného činiteľa. "Po jeho prepustení spracuje vyšetrovateľ PZ návrh na jeho väzobné stíhanie a po vykonaní ďalších procesných úkonov vydá meritórne rozhodnutie," uviedol Szabó s tým, že za tieto skutky mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Keďže pri služobnom zákroku príslušníkov polície došlo aj k strelnému zraneniu podozrivej osoby, boli podľa slov policajného hovorcu o uvedenej udalosti ihneď informovaní aj pracovníci sekcie kontroly a inšpekčnej služby Ministerstva vnútra Slovenskej republiky. Tí preverujú okolnosti použitia služobnej zbrane.

Viac o téme: PolicajtiPytliaci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu