Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO z izby gelnickej nemocnice, v ktorej horel muž (69): Zapálil si na posteli!

Paciet si zapálil cigaretu, začal horieť Zobraziť galériu (3)
Paciet si zapálil cigaretu, začal horieť (Zdroj: Foto: HAZZ)

GELNICA – Lekári z nemocnice v Šaci stále bojujú o život 69-ročného Františka, ktorého tam previezli vrtuľníkom po tom, čo si v pondelok zapálil na lôžku v gelnickej nemocnici cigaretu. Spadla mu na posteľ a začal horieť. Utrpel mnohopočetné popáleniny.

Riaditeľ nemocnice Juraj Vančík povedal, že muž utrpel popáleniny tretieho stupňa na 60-tich percentách tela, čo je takmer nezlučiteľné so životom. Pacient je napojený na prístroje, ktoré zabezpečujú základné vitálne funkcie.

FOTO z izby gelnickej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

V pondelok popoludní okolo pol štvrtej na jednom z oddelení gelnickej nemocnice začal horieť posteľný matrac. Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, požiar vznikol pravdepodobne od cigarety, ktorú fajčil 69-ročný pacient, pričom mu spadla na posteľ.

V panike sa plamene podarilo uhasiť zdravotnému personálu za pomoci hasiaceho prístroja. Na miesto okamžite dorazili aj štyria hasič z Gelnice, ktorí zasahovali s dvoma cisternami.  

FOTO z izby gelnickej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

„Z izby evakuovali štyri osoby, pričom dôchodca utrpel popáleniny tela a leteckou záchranou službou bol prevezený do košickej nemocnice. Na mieste zasahovali hasiči HaZZ Gelnica, ktorí zabezpečovali oddymenie priestorov nemocnice,“ doplnila hovorkyňa.

Škoda zatiaľ vyčíslená nebola. Gelnickí policajti udalosť dokumentujú ako podozrenie z prečinu všeobecného ohrozenia. Presná príčina a okolnosti vzniku požiaru zatiaľ nie sú známe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu