Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Členka kapely Camera Obscura prehrala boj s rakovinou: Mala len 33 rokov

Camera Obscura Zobraziť galériu (6)
Camera Obscura

LOS ANGELES - Členka škótskej kapely Camera Obscura Carey Lander zomrela v nedeľu v dôsledku rakoviny kostí. O smutnej správe informovali členovia skupiny prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

"S obrovským zármutkom vám musíme oznámiť, že Carey dnes ráno navždy odišla. Zomrela v pokoji v dôsledku rakoviny. Stratili sme našu kamarátku a členku kapely. Súcitíme s jej partnerom Kennym a s jej rodinou a priateľmi," uviedli.

Carey Lander sa narodila v roku 1982. Ku kapele Camera Obscura, ktorú v súčasnosti tvoria Tracyanne Campbell, Kenny McKeeve, Gavin Dunbar a Lee Thomson, sa pripojila v roku 2002, po vydaní debutovej štúdiovky Biggest Bluest Hi Fi (2001), pričom hrala na klávesy a spievala. S formáciou uviedla na trh albumy Underachievers Please Try Harder (2003), Let's Get Out of This Country (2006), My Maudlin Career (2009) a zatiaľ posledný Desire Lines (2013). V roku 2011 jej diagnostikovali rakovinu, no s kapelou hrávala aj naďalej. Tento rok v auguste jej však choroba už nedovolila venovať sa hudbe naplno a skupina zrušila koncerty v Kalifornii a Mexiku. 

Viac o téme: Camera ObscuraCarey Lander
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu