Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Záhadná smrť študentov (†16,17): Učiteľ ich zhypnotizoval, spáchali samovraždu

George Kenney a nebohí študenti
George Kenney a nebohí študenti (Zdroj: Foto: Profimedia, YouTube)

NORTH PORT - Desivý prípad otriasol strednou školou na Floride. Učiteľ zhypnotizoval svojich študentov, tí do niekoľkých dní spáchali samovraždy. Školská rada teraz rozhodla, že každej rodine obetí vyplatí po 200 tisíc dolárov (viac ako 176 tisíc eur). George Kenney povedal, že chcel študentom len pomáhať.

Po hypnóze, ktorú ešte v roku 2011 vykonal učiteľ George Kenney, zomreli traja študenti. Wesley McKinley (16), Marcus Freeman (16) a Brittany Palumboová (17) navštevovali strednú školu North Port. Po ich tragickej smrti sa rozbehlo rozsiahle vyšetrovanie.

Záhadná smrť

Bývalý riaditeľ školy priznal, že Wesley bol hypnotizovaný deň pred tým, než sa v apríli 2011 zabil, Brittany si vzala život tiež po hypnóze. Marcus zomrel pri autonehode roku 2011 po tom, čo sa sám zhypnotizoval pomocou techniky, ktorú ho naučil Kenney. Učil ho koncetrovať sa, aby sa nesústreďoval na prípadnú bolesť. 16-ročný futbalista sa zabil pri autonehode. Zišiel z cesty, keď sa vracal domov z bolestivej návštevy zubára. Jeho priateľka, s ktorou bol v čase nešťastia v aute, povedala, že Marcus mal odrazu zvláštny výraz v tvári a následne zišiel z cesty. 

Vyšetrovanie zistilo, že Kenney hypnotizoval od roku 2006 do Wesleyho smrti 75 študentov. Jeden študent - športovec povedal, že ho zhypnotizoval 40 krát, dôvodom malo byť zlepšenie koncentrácie. 

Učiteľ menil myslenie

Učiteľ Kenney odišiel na nútenú dovolenku krátko po incidentoch v roku 2011, rok na to dal výpoveď. Dostal zákaz prevádzať hypnózu, na ktorú nemal licenciu. "Najhoršia strata, čo sa môže rodičom stať je, keď prídu o dieťa. Išlo o zbytočnú smrť kvôli vykonávaniu lekárskej služby na deťoch bez licencie. On zmenil zmýšľanie dospievajúcich detí, a preto všetci skončili mŕtvi," uviedol právny zástupca rodín obetí Damian Mallard. Škola sa s rodinami dohodla a dokopy im vyplatí 600 tisíc dolárov (viac ako 528 tisíc eur). Dohoda bola schválená týždeň pred tým, než by sa prípad dostal na okresný súd.

Kenney sa vzad učiteľskej licencie v roku 2013 pod tlakom floridského ministerstva školstva. "Najväčším sklamaním pre rodičov je, že sa nikdy neospravedlnil, nikdy nepripustil darebáctvo a teraz žije pohodlne na dôchodku v Severnej Karolíne," povedal právny zástupca rodín. O prípade informoval portál heraldtribune.com, ktorý okrem iného citoval aj Kennyho. Ten vyslovil, že študentom chcel len pomáhať.

Viac o téme: UčiteľŽiaciHypnóza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu