Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Martin Dejdar dostal vyhadzov: Skončili sme s ním, či skôr on s nami!

Martin Dejdar Zobraziť galériu (7)
Martin Dejdar (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Scenárista a režisér seriálu Zdivočená zem už nechcú v budúcnosti spolupracovať s hercom Martinom Dejdarom, a to kvôli jeho zámeru voliť v 2. kole prezidentských volieb Miloša Zemana. Predstaviteľ ústrednej postavy seriálu podľa nich roky hovoril, ako mu príbeh zmenil myslenie a názory, teraz ale vraj potvrdil, že to "boli len kecy". Spisovateľ Jiří Stránský a režisér Hynek Bočan to uviedli vo vyhlásení, ktoré zverejnil server Lidovky.cz.

Televízna sága Zdivočená zem vznikla podľa románov Jiřího Stránského Zdivočená zem a aukcia. V štyroch sériách, z ktorých prvá sa začala točiť v roku 1997, opisuje osudy bývalého západného pilota Antonína Maděru po konci druhej svetovej vojny do roku 1990. Zobrazuje osídľovanie pohraničia, pobyt v komunistickom väzení či dobu normalizácie. Autor sám strávil niekoľko rokov v komunistickom väzení po vykonštruovanom obvinení z vlastizrady.

"Človek, ktorý sedemnásť rokov všade hovoril, ako mu Antonín Maděra zmenil život a myslenie a všetky názory, svojou voľbou pána Zemana len potvrdzuje, že všetko, čo o Zdivočenej zemi hovoril, boli len kecy," uviedli Stránský a Bočan vo vyjadrení. Na záver napísali: "Skončili sme s ním. Či skôr on s nami".

Hoci si diváci pýtali aj piatu sériu, Stránský už skôr odpovedal, že chce Zdivočenú zem uzavrieť štvrtou sériou. Dejdar potom povedal, že si myslí, že ďalšie pokračovanie ešte bude. "Ale najskôr už bezo mňa a Maděru," zažartoval pred časom. Hlavný hrdina ságy mal v poslednej sérii 75 rokov.

Bočan so Stránským teraz chystajú spoločne film Piknik. Bočan nedávno rozhlasu povedal, že by sa malo začať nakrúcať tento rok v lete. V snímke sa stretne osem osemdesiatnikov, bývalých väzňov. Chcú osláviť pol storočia od svojho prepustenia a usporiadať piknik. Vezmú so sebou aj svoje ženy a rodiny. Narazí tak na seba mužský a ženský pohľad na minulosť. Vo filme by si mal zahrať napríklad Josef Somr či Jan Tříska, prezradil režisér.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu