Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Afričan Maiga bez servítky o našej situácii: Pán Boh chráň Slovensko!

Ibrahim Maiga povedal v rozhovore otvorene, čo si myslí o aktuálnej situácii na Slovensku. Zobraziť galériu (4)
Ibrahim Maiga povedal v rozhovore otvorene, čo si myslí o aktuálnej situácii na Slovensku. (Zdroj: Facebook I.M.)

BRATISLAVA/MALI - Takto to vidí on! Utečenecká kríza v Európe naberá na obrátkach. Svoj názor na ňu vyjadrilo už mnoho známych Slovákov. Najnovšie sa o migrantoch a aktuálnej situácii v našej krajine rozrozprával najznámejší slovenský Afričan Ibrahim Maiga (52). A hovorí len jedno - Pán Boh chráň Slovensko!

Do Európy v posledných týždňoch prišli tisícky utečencov a ďalší stále prichádzajú. Názory na riešenie aktuálnej situácie na našom kontinente sa rôznia. Jedni chcú, aby sme migrantom pomohli a prijali ich medzi nás, druhí zas tvrdia, že by sme to robiť nemali. 

K tejto téme sa vyjadril aj najznámejší slovenský černoch Ibrahim Maiga. Internetový portál hlavnespravy.sk s ním v stredu priniesol exkluzívny rozhovor, v ktorom si umelec okrem iného zaspomínal aj na časy, keď prišiel v roku 1986 na Slovensko. Odvtedy sa vraj naša krajina veľmi zmenila, no, bohužiaľ, k horšiemu.

„Niekedy, keď sa zamyslím nad slovenskou politikou a politikmi, mnohokrát mi to pripomína to, čo sa deje v afrických krajinách. 25 rokov my Slováci sme naivne verili, že tá takzvaná ožobračujúca demokracia nás spasí, pomaly sme už vytriezveli,“ povedal pre spomínaný web Maiga. „Ak za totality veľa ľudí kradlo málo (mydlá, toaletné papiere, atď.), za kapitalizmu málo ľudí kradlo, a za to mega veľa (fabriky a továrne a celé banky... Devín banka, IRB-čko, atď.). Zistili sme, že celá nežná revolúcia bol jeden veľký podvod voči národu, mnohých aktérov tej revolúcie by mali postaviť pred súd za vlastizradu,“ nedáva si servítku pred ústa Ibrahim. 

Podľa jeho názoru našej krajine za starého režimu nič nechýbalo – mali sme všetko a ľuďom vadil len obmedzený pohyb. „Žili tu skromní ľudia, ktorí síce boli nervózni, že mali obmedzenú slobodu, ale za to vždy mali čo jesť, kde bývať, lekársku starostlivosť, takmer nulovú kriminalitu, nikto nikomu nezávidel skoro nič okrem zdravia, a to že niekto mal rodinu na západe. Všetko tu bolo za babku, mestská doprava za korunu, kiná za 5 korún, kultúra a dovolenky vo Vyšehradských štátoch za skoro nič,“ rozrozprával sa Ibi. 

„ČSFR vyrábalo skoro všetko. A čo sa stalo na slovenskej strane po revolúcii? Všetko hodnotné, čo patrilo štátu, teda všetkým občanom, sa za babku privatizovalo. A vie niekto, kde sú tie peniaze? Z obyčajných politikov sa stali milionári či miliardári, to, čo patrilo všetkým, teraz patrí pár ľuďom, z eštebáka a veksláka sa stali podnikatelia... Dodnes sa nevieme dočkať prijatia zákona o pôvode majetku. Samozrejme, politici by boli hlúpi, keby išli sami proti sebe,“ prekvapuje svojou otvorenosťou a rozhľadom slovenský Afričan. 

Slováci sa však podľa neho začínajú spamätávať. Najmä tí mladí. „Mám pocit, že sa Slováci prebúdzajú, ak sa mladá generácia rozhodne pre zmenu, tak zmena príde, ak sa mladí rozhodnú pre počítačové hry počas volieb, tak Pán Boh chráň Slovensko – len mladí sú schopní vidieť pravdu, tí starší žili príliš dlho v klamstve,“ hovorí radikálne Maiga. „Aby sa úplne dorazil tento malý chudobný slovenský štát, hyeny z EÚ a ich spojenci tiež potrebujú zneužiť a zotročiť Slovákov,“ dodáva. 

Odkedy sme v Európskej únii, to ide podľa Ibiho s našou krajinou dolu vodou. „Je to nočná mora pre slovenských výrobcov a poľnohospodárov. Je to začiatok konca slovenskej suverenity, všetky podniky, na ktoré bolo ešte Slovensko hrdé, boli zámerne kúpené a zlikvidované, a tým jednou ranou zabili dve muchy: Západné produkty sú už bezkonkurenčne v pultoch obchodov a nezamestnanosť je nový fenomén,“ pokračuje rodák z Mali. „Slovenský podnikateľ nemá žiadne stimuly a daňové prázdniny, za to každá západná fabrika je dotovaná. Nemá to konca, keby som mal všetko povedať,“ vyjadril sa Maiga a dodal: „Verím, že slovenský národ už veľa pochopil a že čoskoro nastane zmena.“ Nezostáva zrejme nič iné, len dúfať, že má Ibi s tou zmenou pravdu. Čo myslíte? 


Prečítajte si tiež: 


Viac o téme: Ibrahim Maiga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu