Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Rozhorčený Karásek vracia úder televízii: Sú to zmrdi, riaditeľa by som zabil!

Ľubomír Karásek prehovoril o nečestných praktikách televízie. Potvrdzujú ich aj ostatní zamestnanci. Zobraziť galériu (4)
Ľubomír Karásek prehovoril o nečestných praktikách televízie. Potvrdzujú ich aj ostatní zamestnanci.

BRATISLAVA - Vytočený! Ľubomír Karásek (56) po necelých 7 mesiacoch skončil v Televízii Z. Podľa vedenia nekorešpondovalo jeho vystupovanie s morálnymi hodnotami stanice. Samotného moderátora toto tvrdenie pobúrilo a rozhodol sa prehovoriť o praktikách svojho zamestnávateľa. Servítky si pred ústa naozaj nekládol. Priznal, že riaditeľa by pri najbližšom stretnutí v hneve asi zabil. Za všetko môžu nevyplatené mzdy, kvôli čomu spolu s kolegami chystá aj podanie žaloby. Tí jeho slová potvrdili.

Poriadne sa rozčúlil! Televízia Z, v ktorej vyše pol roka pracoval Ľubomír Karásek, ukončila v utorok svoje vysielanie. Tento krok je ale len dočasný – kvôli zmene majiteľa sa teraz pracuje na novej programovej štruktúre. Keď sme v tejto súvislosti oslovili exmarkizáka s otázkou, či sa po prestávke na obrazovky vráti, nechcel na túto tému komunikovať. 

Vedenie televízie nám však prezradilo, že s ním už nerátajúŽiaľ, nebolo možné posunúť spoluprácu ďalej, pretože vystupovanie pána Karáska nekorešpondovalo s morálnym obsahom a hodnotami Televízie Z, a preto bola akákoľvek spolupráca ukončená,” povedal nám riaditeľ marketingu Andrej Chyba. 

Práve toto vyjadrenie naštartovalo moderátora tak, že sa rozhodol prehovoriť. „Viete, že ja s novinármi komunikujem nerád, ale len vy to môžete uviesť na pravú mieru,” začal na úvod Ľubomír, ktorého stanovisko televízie nepríjemne prekvapilo. „Je to nehorázne klamstvo, naozaj som už naštvaný, sú to obyčajní zmrdi,” nedával si servítku pred ústa. „Nikto so mnou spoluprácu neukončil. Pána riaditeľa Komínka som naposledy poslal kade ľahšie a povedal som mu, že všetko budem riešiť súdne,” dodal Karásek. 

Kameňom sporu sú mzdy, ktoré podľa tvrdení zamestnancov neboli vyplatené. Mnohí z pracovníkov vraj boli donútení podpísať dobrovoľnícke zmluvy, pričom výplaty im boli prisľúbené iba ústne. No aní tí, ktorí boli v regulérnom pracovnom pomere, svoje peniaze údajne nevideli. „Ja som tam zamestnal aj dcéru Zuzanu. Mala prisľúbených 500 eur za mesiac, ale nedostala ich. Nezaplatili nikomu. Nechcel som doteraz do toho rýpať, aby bola šanca, že aspoň tým deťom niečo zaplatia, povedal nám moderátor. „Všetci sme boli mimobratislavskí, od rána do večera sme pracovali a nič sme nedostali. Potupne som si musel pýtať 10 eur na cestovné. Niekedy som rozmýšľal, či si kúpiť rožok alebo lístok,” netajil svoju zlú finančnú situáciu. 

Niet sa teda čo diviť, že bývalý markizák doslova zúri. Snáď sa mi pán Komínek nedostane do rúk, lebo by som ho zabil. Ak by sme sa teraz stretli, tak by som si to odsedel. Som nahnevaný na najvyššiu mieru,” vyjadril sa v rozčúlení. Všetko ale mieni riešiť aj súdnou cestou. Zamestnanci sa podľa Karáska spojili a chystajú žalobu za nevyplatenie miezd, klamstvá a podvod. „Podľa môjho názoru je pán Komínek obyčajný podvodník,” uviedol Karásek. 

Topky.sk v tejto súvislosti kontaktovali aj jeho kolegov, ktorí všetko potvrdili. „Áno, robil som tam zadarmo. Teraz sa musím spojiť s ostatnými kvôli žalobe. A čo sa týka Ľuba, chodil na výroby a robil televízii dobré meno,” povedal nám kameraman Martin Lipták, ktorý kedysi pracoval tiež v Markíze či verejnoprávnej televízii. 

Sklamanie zo skúseností v Televízii Z neskrývala ani moderátorka a redaktorka Barbora Zajačková. „Nikto nedostal mzdu, aká bola dohodnutá a teraz nás odkazujú na nové vedenie. Zmenu majiteľa berieme ako ranu pod pás,” skonštatovala. Ako dôvod, prečo sa doteraz o tejto situácii nehovorilo, uviedla striktný zákaz komunikovať s inými médiami.

Barbora sa vyjadrila aj k osobe svojho kolegu Ľubomíra Karáska. „On je rázny, otvorene povie, čo si myslí. A to sa asi niekomu nepáčilo. No mladým odovzdal dobré skúsenosti, vždy bol ochotný poradiť a pomôcť. Do práce chodil prvý a odchádzal z nej posledný,” pozitívne ohodnotila bývalého markizáka. Ten však nakoniec zo svojej ochoty nemá nič. Aktuálne je bez roboty a keďže nedostával plat, nemal si ani z čoho našetriť. Čakajú ho tak ešte náročné chvíle spojené aj s chystanou žalobou na televíziu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu