Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tajomstvo Blaženy a Miluny zo Slunce, seno: Nenávideli sa aj mimo kamier!

Petra Pyšová (Miluna) a Veronika Kánská (Blažena) vraj spolu nevychádzali ani mimo kamier. Zobraziť galériu (5)
Petra Pyšová (Miluna) a Veronika Kánská (Blažena) vraj spolu nevychádzali ani mimo kamier. (Zdroj: national film)

PRAHA - Rivalky! Aj vďaka neutíchajúcej nenávisti zamilovanej Blaženy a jej sokyne Miluny diváci už dlhých 30 rokov milujú trilógiu Slunce, seno. No hoci väčšina vzťahov a konfliktov býva pred televíznymi kamerami iba hraných, v tomto prípade herečky veľmi predstierať nemuseli. Veronika Kánská (48), predstaviteľka prvej spomínanej, totiž po rokoch priznala, že s kolegyňou Petrou Pyšovou (46) spolu nevychádzali ani v súkromí.

Od natáčania legendárnej trilógie Slunce, seno... síce ubehlo už tridsať rokov, no ani za taký dlhý čas neprestávajú na svetlo sveta vychádzať stále nové a zaujímavé informácie o filme. V týchto dňoch v spomienkach zalovila herečka Veronika Kánská, ktorej slová zrejme prekvapia mnohých divákov. Predstaviteľka nezabudnuteľnej Blaženy, ktorá sa pred kamerami nevyhla konfliktom so sokyňou Milunou, totiž prezradila, že v láske sa nemali ani mimo kamier. 

„Musím povedať, že s Petrou Pyšovou (predstaviteľka Miluny, pozn. red.) sme boli rivalky nielen vo filme. Príliš dobré to totiž nebolo ani mimo natáčania. Naozaj sme si nesedeli,“ prezradila pre český denník Blesk Kánská. No ani s filmovým Vencom, ktorý bol v komédii jej láskou, si spočiatku veľmi nerozumeli. „S Broňkom Černým sme si tiež nemali príliš čo povedať. Vlastne až od druhého dielu sme k sebe pristupovali ako kamaráti a potom to už bolo v pohode,“ netajila blondínka, ktorá s ním bola ešte donedávna v kontakte. 

Zaujímavosťou však je, že Češka mala pôvodne hrať v úplne inom filme. „Keď som chodila do prvého ročníka na gymnáziu, vyšiel v novinách oznam, že filmové štúdio Barrandov hľadá predstaviteľov do nového filmu Bota jménem Melichar režiséra Zdeňka Trošku. Tú správu mi vystrihol otec a dal mi ju. Zdeněk tam vtedy odo mňa chcel, aby som mu predviedla prostitútku z Václaváku, ktorú balí vekslák. A smial sa, asi sa mu to páčilo,“ prezradila herečka.

No keďže postava, ktorú mala Kánská stvárňovať, mala mať iba 14 rokov a ona na svoj vek vyzerala dosť vyspelo, úlohu vo filme napokon nezískala. No režisér na talentované dievča z kastingu nezabudol a na Blaženu už konkurz ani nevyhlasoval - písal ju rovno pre Kánsku. 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu