Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nový riaditeľ Markízy je nekompromisný: Rozborilov tvrdý boj o Modré z neba!

Vilo Rozboril musí absolvovať rokovania s novým riaditeľom Matthiasom Settelem. Zobraziť galériu (6)
Vilo Rozboril musí absolvovať rokovania s novým riaditeľom Matthiasom Settelem.

BRATISLAVA - A je to tu! Ako sme už na topkách informovali, Modrému z neba končí zmluva a sú preto nutné rokovania o jeho ďalšom osude. Potvrdil nám to aj Vilo Rozboril (46). Moderátor to teraz nemá vôbec ľahké, pretože namiesto starého známeho vedenia musí o ďalšiu existenciu programu "bojovať" s úplne novým človekom. Aktuálny riaditeľ Matthias Settele (46) je pritom pripravený na dramatické škrty vo výdavkoch, ktorých je pri výrobe tohto formátu naozaj hodne. V Markíze sa už dokonca šepká o definitívnom konci relácie.

Poriadne zamiešané karty! Vilo Rozboril nakrúcal pre Markízu Modré z neba na základe zmluvy. Tá však končí práve v období, ktoré nie je z moderátorovho pohľadu práve najideálnejšie. Koncom septembra bola totiž postu generálnej riaditeľky odvolaná Zuzana Ťapáková a na jej miesto nastúpil na Slovensku neznámy Rakúšan Matthias Settele.

Podľa našich informácií má nový človek vo vedení jasné inštrukcie - okresať náklady tak, ako je to len možné. A do jeho hľadáčika sa pochopiteľne dostala aj Rozborilova relácia, ktorej osud je v týchto chvíľach nejasný. Hoci je Modré z neba mimoriadne divácky obľúbené a sledované, investície do jeho výroby sú pomerne vysoké. 

Po chodbách Markízy sa už dokonca povráva, že z tohto dôvodu po aktuálnej sezóne program o plnení snov skončí. Oslovili sme preto samotného moderátora s otázkou, ako to aktuálne vyzerá s jeho vyhliadkami do budúcnosti. „Na takúto otázku vám neodpoviem. Nie kvôli neochote. Ale neodpovedal by som na ňu ani pred rokom, dvomi či štyrmi. O tom, čo sa nasadí do programovej štruktúry jednotlivých televízií, o tom informujú televízie v čase, ktorý uznajú za vhodný,” volil až príliš opatrné slová Rozboril.

Položili sme mu preto priamu otázku, či sa s novým riaditeľom dohodol na ďalšej spolupráci alebo sa čerstvá zmluva nepodpísala. „Nemyslím si, že chcem v tejto chvíli povedať viac. Kto, kde, s kým a prečo - to všetko až po skončení rokovaní,” odpovedal, pričom potvrdil naše informácie o konci zmluvy a nutnosti diskusií o tom, či Modré z neba zostane na obrazovkách alebo sa z nich vytratí. V podmienkach, aké teraz v Záhorskej Bystrici panujú, si podľa nášho zdroja väčšina zamestnancov myslí, že dôjde na druhú spomínanú možnosť.

A tu treba pripomenúť, že pre Vila ide v tomto okamihu v podstate o existenčné rokovanie, čo sa pôsobenia v Markíze týka. Jedná sa totiž o osud jedinej relácie, v ktorej momentálne figuruje jeho meno. Ak o ňu príde, nebude ľahké uviesť na trh niečo nové. Najmä za týchto okolností. Nízke náklady a vysoká sledovanosť, to je rovnica nového vedenia, ktorá sa vôbec nerieši ľahko. Ostáva však stále otvorené, či nájde útočisko v Jojke alebo verejnoprávnej RTVS.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu