Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Krutá rana pre Turzonovovú: Zomrel jej manžel, uznávaný herec Jozef Adamovič (†74)!

Božidara Turzonovová smúti. Jej manžel Jozef Adamovič nás dnes navždy opustil. Zobraziť galériu (11)
Božidara Turzonovová smúti. Jej manžel Jozef Adamovič nás dnes navždy opustil.

BRATISLAVA - Umelecký svet je v slzách! Herečka Božidara Turzonovová (71), známa aj ako pani Janka z jojkárskeho seriálu Panelák, prežíva bolestivé chvíle. Dnes totiž vo veku 74 rokov zomrel jej manžel a uznávaný herec, režisér i pedagóg Jozef Adamovič.

„Pán profesor s veľkým srdcom. Ďakujem Vám za všetko, za tú krátku chvíľu ste mi stihli dať veľa. Veľmi veľa. Zbohom. Česť Vašej pamiatke,” znie odkaz na sociálnej sieti, ktorý si zverejnili mnohí študenti košického konzervatória. Správa bola neskôr stiahnutá, blízke rodinné zdroje ale túto informáciu nakoniec potvrdili.

Uznávaný umelec v minulosti bojoval s rakovinou. Podľa našich informácií ho ale v poslednej dobe trápili aj ďalšie zdravotné problémy. „Už dlhšie mal choré srdiečko,” dozvedeli sme sa od jedného z jeho bývalých žiakov. „Bol vynikajúcim profesorom. Učil výborne a mal veľmi dobré metódy,” zaspomínal si Adamovičov študent. Herec v minulosti učil napríklad aj Petru Bernasovskú a Igora Timka zo skupiny No Name.

Jozef Adamovič sa narodil 23. apríla 1939 v Trnave. Vyštudoval herectvo na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. Počas svojho života účinkoval v mnohých divadelných predstaveniach a televíznych inscenáciách či filmoch. Mnohí diváci si ho spájajú najmä s postavou Mórica Beňovského zo seriálu Vivat Beňovský!. Naposledy sa objavoval aj v jojkárskom počine Pod povrchom. Okrem hrania sa Jozef Adamovič venoval aj réžii a vyučoval na košickom konzervatóriu.

Jozefa Adamoviča si mnohí spájajú najmä s úlohou Mórica Beňovského. V seriáli s ním účinkovala aj manželka Božidara Turzonovová.
Zobraziť galériu (11)
Jozefa Adamoviča si mnohí spájajú najmä s úlohou Mórica Beňovského. V seriáli s ním účinkovala aj manželka Božidara Turzonovová.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu