Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Emotívna spoveď nešťastnej mamy zavraždenej Martiny: Najťažšie chvíle v márnici

Matka Martiny Kušnírovej prehovorila o vražde svojej dcéry Zobraziť galériu (2)
Matka Martiny Kušnírovej prehovorila o vražde svojej dcéry (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

GREGOROVCE – Malebnou prešovskou obcou sa od pondelka šíri bolestivý žiaľ. Práve z obce Gregorovce pochádzala zavraždená Martina Kušnírová (†27), snúbenica investigatívneho žurnalistu Jána Kuciaka (†27). O tragickej smrti milovanej dcéry Martiny so smútkom prehovorila jej mama Zlatica Kušnírová.

Zlatica Kušnírová prvýkrát prehovorila pred médiami o chladnokrvnej vražde svojej dcéry. Martina, ktorá bola zapálená pre archeológiu, žila so svojím snúbencom Jánom Kuciakom, ktorý zdieľal rovnaké nadšenie pre svoju prácu. Učarovala mu investigatívna novinárčina. Šťastná dvojica plánovala o dva mesiace svadbu. No v ich dome vo Veľkej Mači boli brutálne popravení.

Martina Kušnírová a Ján Kuciak (†27)
Zobraziť galériu (2)
Martina Kušnírová a Ján Kuciak (†27)  (Zdroj: FB/Ján Kuciak)

Bola to Martinina mama, ktorá kontaktovala políciu s tým, že sa so svojou dcérou už dlhšie nevedela spojiť. Na jej podnet sa muži zákona vybrali do ich domu. No tam sa im naskytol najhorší pohľad. Obaja ležali v kaluži krvi.

Zlatica Kušnírová pre televíziu JOJ povedala, že v minulosti jej zomrel manžel, vtedy nemala Martinka ani 15 rokov. „Mala som to ťažké a teraz to bude o to ťažšie,“ smúti mama. „Je to smutné. Je to čosi, čo nechápem, že sa môže v našom štáte stať,“ dodali otrasené obyvateľky dediny.

Najhorší a najťažší pohľad

Obyvatelia dedinky Gregorovce sa ešte stále nevedia spamätať z tragédie. Síce Martinu v poslednom čase vídali menej, keďže vycestovala za štúdiom a usadila sa s Kuciakom vo Veľkej Mači, no dodnes na ňu spomínajú ako na milé a usmiate dievča. Celá jej rodina bola na Martinu a jej priateľa nesmierne hrdá. No v stredu zažila Zlatica jeden z najťažších dní vo svojom živote. V márnici na vlastné oči videla svoju nebohú dcérku. „Ja som sa na ňu zvalila a som ju hladkala po líci, po tvári, ešte teraz mám medzi prstami krv. Mi povedali, aby som si to umyla, hovorím, nie. Ešte pár hodín ju chcem cítiť,“ s ťažkými slovami opísala tragédiu skormútená Zlatica.

Emotívna spoveď nešťastnej mamy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Martinina mama mladým zaľúbencom pomáhala s prípravami svadby, no namiesto toho teraz chystá pohreb. Svoju lásku mali spečatiť 5. mája tohto roku. Starosta obce Gregorovce inicioval zbierku pre Martininu rodinu. Priznal, že chce aspoň trochu zmierniť obrovský smútok, ktorý za uplynulé dni zažívajú. Občania Gregoroviec tak môžu svoje príspevky vložiť do schránky umiestnenej v miestnej predajni COOP Jednota. Prispieť možno aj na účet SK75 5600 0000 0004 2189 4030, ktorý na tento účel zriadila obec. V tamojšom kostole je aj pietna pamiatka, pri ktorej sa ľudia modlia za 27-ročných Jána a Martinu.

Starosta Gregoroviec vyhlásil zbierku pre rodinu zavraždenej Martiny Kušnírovej   

Posledná rozlúčka so zavraždenou Martinou Kušnírovou bude v piatok 2. marca o 15:00 v obci Gregorovce v okrese Prešov.

Viac o téme: VraždaKušnírováKuciakGregorovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu