Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Škandalózna kandidátka neznámej strany exmoderátora Markízy: Politický výkvet, len čo je pravda!

Gabriel Karácsony, kandidát na bratislavského župana. Za stranu Priama demokracia. Zobraziť galériu (5)
Gabriel Karácsony, kandidát na bratislavského župana. Za stranu Priama demokracia.

BRATISLAVA - Pestrý výber. Strana Priama demokracia, ktorej dvojkou je exmoderátor Markízy Robo Beňo, vytasila najväčšie zbrane, aké mohla a do parlamentu nasadila na kandidátku ozajstné esá. Medzi nimi sa nachádza známy lekár, ktorý sa na kameru priznal, že bral dary. Alebo poslankyňa, ktorá sa preslávila šialenými výpadmi proti EÚ a NATO. Korunu tomu nasadzujú kandidáti, ktorí mali viackrát opletačky s políciou.

Mária Ritomská

Mária Ritomská
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Ritomská je líderkou kandidátky Priama demokracia. Preslávila sa pôsobením v poslaneckom klube Obyčajných ľudí a hádkami so šéfom strany Igorom Matovičom. Na svojich blogoch zaujala svojimi niekedy až poriadne uletenými názormi. Napísala viacero blogov proti NATO a EÚ.

Peter Lipták

Peter Lipták
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Asi najznámejší všeobecný lekár na Slovensku. Lipták otvorene na kameru priznal, že berie úplatky. námy všeobecný praktický bratislavský lekár Peter Lipták, ktorý sa zviditeľnil svojimi mediálnymi vyjadreniami o prijímaní darov a finančnej hotovosti od pacientov, obvinený nebol a vo veci bolo pred pár dňami prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zastavené trestné stíhanie.

Orgány činné v trestnom konaní preverovali vyjadrenie všeobecného lekára Petra Liptáka v médiách k možnému prijímaniu úplatkov v súvislosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti. Žiadny z jeho pacientov neoznámil orgánom činným v trestnom konaní možnú korupčnú trestnú činnosť v súvislosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a rovnako orgánmi činnými v trestnom konaní nebola zistená žiadna osoba, ktorá mala poskytnúť úplatok.

Milan Tomkuliak

Škandalózna kandidátka neznámej strany
Zobraziť galériu (5)

Judr. Tomkuliak sa preslávil viacerými potýčkami s policajtami. Prvý raz zaujal pred piatimi rokmi, keď skončil ako bývalý sekčný šéf ministerstva zdravotníctva v skalickej nemocnici a rozhodol sa držať hladovku pred Úradom vlády. Zaujal pri šaštínskej púti, kde demonštroval proti vtedajším ministrom z KDH. Na akcii ho mala napadnúť polícia.

O tom, že ho úrad prepustil neoprávnene, v minulosti rozhodol Najvyšší súd. Peniaze, ktoré mu v takom prípade podľa zákona o štátnej službe prináležia, však zatiaľ nedostal, spolu má ísť aj s úrokmi o vyše 250 tisíc eur. Od ministerstva žiadal, aby mu vyplatilo dlžný plat od začiatku roku 2004, ušlé úroky a opäť ho prijalo do zamestnania.

V roku 2011 protestovl pred ministerstvom zdravotníctva s megafónom, kde na neho dohliadalo niekoĽKo policajtov. A napokon v roku 2013 proti Tomkuliakovi a jeho synovi zasiahla polícia v Devínskej Novej Vsi kvôli sporom o majetok. Tomkuliak sa mal podľa TV Joj policajtom vyhrážať fyzickou likvidáciou a použitím strelnej zbrane.

Aktualizované 14:00

Reakcia Tomkuliaka na uvádzajú reportáž TV JOJ:

"Žiadam, aby uvedené informácie boli pravdivo popísané najmä v kontexte s preukázateľným vplyvom finančnej skupiny Penta na rezort zdravotníctva, preukázateľne krivé obvinenia mojej osoby bývalým ministrom zdravotníctva R. Zajacom a zneužívania polície na útoky voči mojej osobe a mojej rodine, majúce charakter útokov na ľudské práva a základné slobody.
Žiadam, aby  bola daná odpoveď na otázku (na danom prípade preukázateľného) vplyvu menovanej finančnej skupiny na riadenie polície a možnosti politického zneužívania polície,"
uviedol Tomkuliak.

Peter Sihelský

Škandalózna kandidátka neznámej strany
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Tento mladík, ktorý kandiduje z 9. čísla, sa preslávil nenávistnými výpadmi voči režimu. Siheľský v roku 2012 odmietol zaplatiť pokutu a v októbri 2012 mu definitívne naparili zákaz šoférovania na 24 mesiacov. Práve odobratý vodičák má byť kameňom úrazu väčšiny jeho protestov proti "zhnitému" režimu. V roku 2013 zase nahral čudné video, v ktorom sa vyhrážal slovenskému štátu.

Siheľský koncom mája skončil v policajnej cele po tom, čo sa zaplietol do policajnej naháňačky. Ignoroval výzvy i výstrely a Seat Cordoba dokonca namieril aj proti hliadke. Tá ho nakoniec musela z auta vytiahnuť a spacifikovať. Nasadili mu putá, odviedli na oddelenie a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Za šialenú jazdu bez vodičáku mu hrozil 2-ročný trest.

Bývalý policajt sa preslávil tiež streľbou pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí, po ktorej ho v apríli uznali vinným za výtržníctvo. Sedemkrát vtedy pred nedovoleným zhromaždením vystrelil z plynovej pištole. Súd mu za to uložil ročný zákaz pobytu v Bratislave a tiež prepadnutie zbrane, z ktorej strieľal.

Viac o téme: KandidátkaPriama demokraciaVoľby 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu