Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bazi (20) znásilňoval "biely" džihádista z IS: Svedectvo o Američanovi horšom ako zviera!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Mladá žena (20), ktorá si zvolila prezývku Bazi, bola brutálne znásilnená americkým džihádistom potom, čo ju uniesli bojovníci Islamského štátu. Jezídka, ktorej sa podarilo utiecť, bude vypovedať v Kongrese, ako z nej spravili sexuálnu otrokyňu bývalého amerického učiteľa, z ktorého sa stal radikál Abu Abdullah Al Amriki. Televízii CNN povedala, že ju podrobili zvráteným činom ako trest za to, že nie je moslimka. "Nebolo nič, čo by mi neurobili. Urobili všetko," uviedla.

Kruté svedectvo reportéra z centra Islamského štátu: Plánujú najväčšiu genocídu v histórii

Jej nočná mora sa začala po zajatí extrémistami, ktorí obsadili mesto Sindžáru v Iraku, v auguste 2014. Bazi priviezli do sýrskeho mesta Raqqa a mala byť podrobená ponižujúcej aukcii spolu s ďalšími desiatimi dievčatami, ktoré chceli predať ako sexuálne otrokyne záujemcovi s najvyššou ponukou. Abdullah sa však rozhodol, že si ju nechá pre seba.

Podľa výpovede pre CNN, bol jej únosca učiteľom v Amerike, kde nechal svoju manželku a dve deti, ktoré pravidelne navštevoval. Popísala ho ako "veľmi bieleho," s čiernou bradou a vlasmi. Abdullah patrí k stovkám amerických občanov, ktorí sa pripojili k teroristickej skupine v Sýrii a Iraku od roku 2013. Islamský štát využíva propagačné videá a sociálne médiá, aby nalákal nových členov opismi, aký je život v chalifáte v porovnaní so skorumpovaným západom skvelý.

Trh s otrokyňami
Zobraziť galériu (3)
Trh s otrokyňami  (Zdroj: SITA)

Abdullah prešiel na extrémnu formu islamu a svojej obeti povedal, že každý by mal byť buď moslim, alebo by mal zomrieť, Bazi opísala, ako sa modlil pred aj po znásilnení, aby sa "očistil" od tohto aktu. "Než ma znásilnil, modlil sa pätnásť minút alebo pol hodiny. A po tom, hoci boli dve či tri hodiny ráno, ma znásilnil, išiel sa osprchovať a modlil sa znovu," dodala jezídka.

Napriek vlastnému utrpeniu vraj bola schopná zachrániť ďalšiu otrokyňu pred jej osudom, keď prinútila Abdulláha, aby ju neznásilnil, ale držal ju ako slúžku. Nahovorila mu, že on ako "šejk" by mal mať služobníctvo.

Mladá žena napokon s pomocou rodiny unikla z väzenia Islamského štátu, keď sa je podarilo utiecť do neďalekého obchodu, a tam vyrozprávala, čo sa jej stalo. Organizácia pre ľudské práva Hardwired jej pomohla pri príchode do USA, kde plánuje vyzvať FBI, aby začala s vyšetrovaním jej obvinení.

Migračná kríza môže vyvolať tretiu svetovú vojnu, hovoria experti: Začne v strednej Európe

Islamský štát sa dopúšťa na jezídskych ženách "systematických sexuálnych zločinov". Od augusta minulého roka uniesol z ich domovov v severnom Iraku už viac ako 3000 dievčat. Kvôli ich neobvyklému náboženskému presvedčeniu ich radikáli považujú za uctievačky diabla a ide o jednu z najprenasledovanejších menšín na Blízkom východe.

Extrémisti najkrajšie ženy predávajú na trhoch ako sexuálne otrokyne. V jednom prípade dokonca džihádista využil svoju 11-ročnú sexuálnu otrokyňu ako ľudský štít, keď ju pripútal na kapotu auta pri jazde do bitky. Vydesené dievča kričalo o pomoc, keď ho priviazal na čelné sklo vojenského vozidla, aby ho chránilo pred nepriateľskou paľbou. Podobných hrôz je však oveľa viac.

Nepriateľov IS čaká krutá poprava.
Zobraziť galériu (3)
Nepriateľov IS čaká krutá poprava.  (Zdroj: Youtube/)

Viac o téme: Islamský štátJezídka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu