Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neuveriteľný osud českého bezdomovca v USA: Američania mu kúpili letenku domov!

Jaro absolvoval premenu zovňajšku Zobraziť galériu (2)
Jaro absolvoval premenu zovňajšku (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - Päťdesiattriročný Jaroslav zo susedného Česka odišiel pred časom do Spojených štátov, aby tu prežil americký sen. Lenže ten sa zmenil na nočnú moru. Skončil totiž na ulici a už pomaly strácal nádej, že ešte niekedy uvidí svoju rodinu. Našťastie zasiahli dobrí ľudia, ktorí mu podali pomocnú ruku.

Jaroslav Nemcovský prišiel do New Yorku v septembri, aby si tu našiel prácu. Na autobusovej stanici ho ale bohužiaľ okradli. Prišiel o svoje doklady aj všetky peniaze a ocitol sa bez strechy nad hlavou. Niekoľko týždňov sa úbohý muž potĺkal na newyorských uliciach. Zašiel aj na český konzulát, kde mu však okrem vystavenia nového pasu nevedeli (nechceli) inak pomôcť.

Nakoniec sa na zúboženého muža predsa len usmialo šťastie. Oslovili ho samaritáni z organizácie Thread Society a postarali sa o neho. Zaplatili mu hotelovú izbu, nové oblečenie aj holiča. "Bol nám neskutočne vďačný. Vraj sa neholil dva mesiace a ešte nikdy nemal takú dlhú bradu," povedala Simona Kanevsky denníku New York Daily News.

Neuveriteľný osud českého bezdomovca
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

S priateľom Brandonom Levithanom sa potom rozhodli, že Jarovi kúpia aj letenku naspäť domov, aby konečne vidieť svoje deti. Na cestu mu ešte dali sto dolárov. "Blížia sa sviatky a patrí sa, aby bol každý so svojou rodinou. Tak sme Jaroslavovi pomohli, aby mohol byť on s tou svojou. Je to jeden z najsilnejších ľudí, akých som v živote stretol. Bolo dojemné vidieť, ako sa rozplakal, keď sme sa s ním lúčili," dodal Brandon s tým, že teraz čakajú, že sa im ozve a povie, ako sa mu darí.

Dobrí ľudia pomohli českému bezdomovcovi

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu