Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Komunisti sa tešia zo smrti: Zomrel nepriateľ ľudu Václav Havel!

Mladí komunisti si servítku pred ústa nedali
Mladí komunisti si servítku pred ústa nedali (Zdroj: Zväz mladých komunistov)

PRAHA - Šokujúcu kampaň spustili českí radikáli združení vo Zväze mladých komunistov Československa. V nedeľu, keď zomrel prvý český prezident, dramatik a disident Václav Havel, na svojom webe vyzvali: "Národ oslavuj! Zomrel nepriateľ ľudu Václav Havel!".

Komsomolci, ktorí majú blízko ku stalinistickému krídlu KSČM, ktoré predstavujú podpredseda strany Stanislav Grospič a šéfka pražskej organizácie Marta Semelová, na svoje webové stránky vyvesili plagáty oslavujúce Havlov skon.

"Emanuel Moravec je mŕtvy, Havel odišiel ... Národ oslavuj!" Píše sa na jednom z nich. "Zomrel Václav Havel, sluha USA, NATO, sudetských Nemcov a Izraela. Zomrel najväčší zradca českého ľudu!" Uvádza ďalší. Plagáty obsahujú aj výkriky "Absurdné divadlo skončilo!" Alebo narážku na heslo roka 1989 "Už je to tu!".

Mladí komunisti tiež dávajú najavo radosť nad tým, že kým Havel zomrel, exponenti normalizačného Československa a priaznivci okupácie ČSSR vojskami Varšavskej zmluvy v auguste 1968 ďalej žijú: "Vasil Bilak žije, Karel Hoffman žije ... Národ oslavuj!".

Radikálny Zväz mladých komunistov Československa vznikol v roku 2009 ako jedna z nástupníckych organizácií Komunistického zväzu mládeže, keď bola jeho budúcnosť neistá. V tej dobe čelil zákazu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu