Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SaS rieši prípady, môžu skončiť vylúčením členov

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) bude mať zrejme čoskoro menej členov. Vyplýva to z vyjadrení Tatiany Tóthovej, osobnej tajomníčky predsedu parlamentu a šéfa SaS Richarda Sulíka.

Tóthová dnes potvrdila, že strana v súčasnosti rieši niekoľko prípadov, ktoré by mohli skončiť vylúčením niektorých členov zo strany. Zdôraznila, že SaS si mimoriadne zakladá na prísnom výbere členov.

"Okrem ideologickej blízkosti je dôležité aj to, aby uchádzač nespolupracoval s ŠtB, nebol členom KSČ (alebo KSS), ani členom niektorej zo strán bývalej vládnej koalície, nemal dlhy voči Sociálnej poisťovni a podobne," vysvetlila s tým, že rovnaké kritériá, ako sú kladené na členov strany, kladie SaS aj na svojich nominantov.

SaS zastáva názor, že politické strany, ktoré majú prístup k relevantným rozhodovacím pozíciám, musia byť na svojich reprezentantov obzvlášť prísni. Pre stranu je preto podľa Tóthovej slov dôležité, aby hodnoty SaS boli rešpektované na všetkých úrovniach strany.

"V prípade, že niektorý z členov poruší pravidlá, vedenie strany môže pristúpiť aj k jeho vylúčeniu," uzavrela s tým, že presný počet v súčasnosti riešených prípadov strana zatiaľ nezverejní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu