Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Jedna obeť, 25 zranených, zrušili Pohodu!

Zásah záchranárov na trenčianskej Pohode 2009. Zobraziť galériu (8)
Zásah záchranárov na trenčianskej Pohode 2009.

TRENČÍN - Na trenčianskej Pohode sa dnes popoludní zrútila O2 Aréna, pod ktorou boli počas koncertu stovky ľudí. Kolaps stanu si vyžiadal smrť mladého chlapca, ďalšie desiatky sa zranili. Po tragédii festival zrušili. Tragickú bilanciu potvrdil minister vnútra Robert Kaliňák.

Ďalších desať ľudí je zranených ťažko a 15 ľahko. Bližšie informácie podľa neho budú mať už nemocnice, ktoré prijímajú zranených ľudí.

Televízia TA3 informovala, že obete sú tri. Organizátori zatiaľ nepotvrdili žiadnu, okolo 18:00 by mali zorganizovať tlačovú besedu, kde poskytnú bližšie informácie.

Stan spadol okolo 15:30 počas silnej prietrže mračien. V priebehu koncertu ho nadvihlo a celá konštrukcia sa zvalila na stovky ľudí. Po páde utrpeli rôzne zranenia, viacerých z nich odvážajú sanitky s rozbitými hlavami a tržnými ranami. Na mieste podľa očitých svedkov zostalo iba vnútorné pódium.

Festival organizátori po incidente zrušili. Z miesta ľudí evakuujú, návštevníkov vyzvali, aby letisko opustili. Na miesto už dorazila policajná eskorta. Vedenie Trenčína otvorilo pre návštevníkov, ktorí prišli do mesta, športovú halu, aby boli v suchu a pripravuje pre nich polievku.

Všetky autobusy SAD Trenčín prímestskej a mestskej hromadnej dopravy sú vysielané na miesto nešťastia. "Do odvolania nebude premávať veľké množstvo pravidelných liniek," informovala hovorkyňa SAD Trenčín Ivana Strelcová.

Zbalené stanové mesto, v pozadí strhnutý tanečný stan

Jedna obeť, 25 zranených,
Zobraziť galériu (8)

Boli ste pri tom? Pošlite nám fotografie, videá, komentáre a pocity z tragédie na Festivale Bažant Pohoda 2009 na tipy@topky.sk.

VIDEO: Záchranári zasahujú na trenčianskom festivale Pohoda 2009.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu