Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Poprade vypukla šrotománia

(Zdroj: SITA)

POPRAD – „Šrotománia“ zachvátila Poprad. Pred jedinou zberňou starých automobilov v Poprade v priemyselnom areáli Poprad – východ sa v posledných dňoch tvoria kolóny starých škodoviek, žigulíkov, fiatiek, ale aj ďalších značiek.

„Začalo sa to 9. marca zavedením príspevku na zošrotovanie. Šrotujú celý deň,“ povedal pre agentúru SITA František Weissensteiner z predajne automobilov, ktorá sídli oproti zberni starých automobilov. Staré autá, čakajúce na zošrotovanie, tvoria kolónu, ktorá končí až na hlavnej ceste.

Podľa jedného z oslovených zákazníkov zberne starých automobilov, do radu sa so svojim starým autom postavil už ráno pred 7:00. Pred ním už bolo viac ako 20 ďalších záujemcov o zošrotovanie starého auta. Na rad sa so svojim autom dostal až krátko po 11:00. Podľa Weissensteinera denne zošrotujú v tejto zberni niekoľko desiatok starých áut. Tí, ktorí prídu neskôr, nemusia sa vôbec dostať na rad. Ešte pred týždňom bol dvor zberne starých áut takmer prázdny, dnes je plný. O zošrotovanie auta nemajú záujem len miestni. Podľa evidenčných čísel vozidiel, ktoré si majitelia postupne dávajú dole, do Popradu prišli dať zošrotovať svoje auto ľudia zo Spišskej Novej Vsi, Levoče, Kežmarku či Liptovského Mikuláša.

Aj keď to vyzerá tak, že všetci majitelia starých škodoviek sa ich rozhodli odviezť do zberu, stále sú podľa Weissensteinera takí, ktorí ani s príspevkom na zošrotovanie starého auta nemajú na kúpu nového. Najlacnejšia škodovka sa s príspevkom za zošrotovanie dá v súčasnosti kúpiť za približne 6 000 eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu