Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Dráma na trnavskej stanici: Vlak zachytil ženu za nohu, ťahal ju desiatky metrov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

TRNAVA - Železniční policajti majú za sebou rušný utorok. Na vlakovej stanici v Trnave sa 33-ročná žena na poslednú chvíľu snažila nastúpiť do už odchádzajúceho vlaku. To sa jej však stalo osudným.

Dráma na vlakovej stanici: Vlak ženu ťahal za nohu desiatky metrov (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Podľa polície pri žene stáli všetci svätí. "Hlásenie o osobe, ktorá mala spadnúť pod rozbiehajúci sa vlak, prijali policajti krátko po 19:30 h. Mladá žena sa pokúšala nastúpiť do posledných dverí osobného vlaku smerujúceho do Trenčína," uviedli. Pri naskakovaní jej však dvere, ktoré sa automaticky pri pohybe vozňa zatvorili, mali zachytiť nohu. "Ženu potom kolos ťahal niekoľko desiatok metrov. Nakoniec sa jej noha uvoľnila a skončila v koľajisku. Odtiaľ vyšla vďaka pomoci ďalších cestujúcich. Po príchode policajnej hliadky bola žena už v bezpečí, na nástupišti," informovali. 

Trnavčanka podľa polície našťastie pri nebezpečnom incidente utrpela „iba“ zranenia pravej nohy. Privolaní záchranári ju následne previezli na ošetrenie do trnavskej nemocnice. "Policajná hliadka na mieste vykonala dychové skúšky nielen so samotnou aktérkou, ale aj s rušňovodičom a personálom železníc. Všetky boli s negatívnym výsledkom," dodali.

VIDEO Dráma na trnavskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Železničná spoločnost Slovensko - Národný dopravca)

Bez následkov nebude toto konanie však ani pre zranenú ženu. Policajti si ju totiž za jej nerozvážne konanie a porušenie zákona predvolajú a budú ju riešiť v správnom konaní. Hrozí jej pokuta do výšky 500 eur.

Polícia zároveň ľudí vysríha, že do idúceho vlaku sa nikdy a za žiadnych okolností nenaskakuje. To isté platí aj pri vystupovaní. "Je jedno, ako veľmi sa ponáhľate. VŽDY počkajte, až kým vlak riadne nezastaví. Nielen že porušíte zákon a za takýto skutok môžete dostať vysokú pokutu, ale najmä ohrozujete svoj vlastný život a zdravie. S vlakom nevyhráte. Vďaka takémuto hazardu sa môže stať, že do cieľa svojej cesty už nikdy nedorazíte," upozornili. 

Viac o téme: NehodaVlaková stanicaVlakŽena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu