Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ján a Martina mali prežívať najšťastnejší deň: Brat Jozef prehovoril o veľkom smútku

Ján a Martina mali mať v sobotu svadbu. Zobraziť galériu (2)
Ján a Martina mali mať v sobotu svadbu. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, FB/Martina Kušnírová)

BRATISLAVA - V sobotu sa mali brať, no namiesto toho ich rodiny prežívajú obrovský smútok. Pred vyše dvoma mesiacmi zavraždili investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. V piatok sa preto bude v mnohých mestách na Slovensku konať ďalší pochod s názvom Predvečer svadby. Jánov brat Jozef poďakoval všetkým ľuďom i farmárom, ktorí nevzdávajú boj za spravodlivosť.

"My sme sa mali tešiť na svadbu našich anjelov ale nebolo nám to dopriate," začal bolestivými slovami Jozef Kuciak. "Len slušní ľudia pochopia, čo prežívame a ďakujeme Vám, že ste s nami. Nechcem, aby to, čo prežívame my, musel zažiť niekto ďalší a práve preto sa proti oligarchom a ľudom, čo nezabudli na komunizmus a idú normalizovať, musíme postaviť spolu," apeloval s poukázaním na súčasné udalosti.

Nemám čas nie je výhovorka

"Veľká vďaka aj farmárom z východu a veľký rešpekt. Kombajny a traktory by mohli prísť aj do ostatných miest podporiť kolegov = podporiť spravodlivosť," poďakoval Kuciak aj farmárom, ktorí takisto vyjdú v piatok do ulíc.

Ján a Martina mali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Jozef Kuciak)

"Tu nejde o egá jednotlivcov, ale o to prispieť k dobrej veci a nenechať to tak. Janko aj Maťka vždy pomohli iným, nielenže bez nároku na odmenu, ale aj na úkor svojich povinností. "Nemám čas" nie je výhovorka, práveže teraz máme čas na zmenu k lepšiemu," napísal Kuciakov brat. "Dúfam, že nás jednoduchých ľudí, ktorí túžia po spravodlivosti, nie je tak málo, ako si oligarchovia myslia. Veľké ďakujeme!" dodal Jozef.

V piatok sa budú v uliciach mnohých miest na Slovensku opäť konať protesty s názvom Predvečer svadby. Protest organizuje občianske hnutie Za slušné Slovensko a iniciatíva študentov Nie je nám to jedno. "Spoločne sa stretneme o 16:30 pred budovou Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici a spoločný pochod povedie na Námestie SNP, kde sa o 17:00 začne program." Okrem toho sa v sobotu v Gregorovciach, odkiaľ Martina pochádza, bude konať Koncert pre Jána a Martinu. Podujatie sa začne o 14. hodine svätou omšou v miestnom kostole Narodenia Panny Márie.

Viac o téme: PochodJán KuciakMartina Kučnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu