Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šokujúce odhalenie v kauze ruksaku s 300 tisíckami! Zabudol ho exšéf ŽSR, vraj ich našiel u mamy

Štefan Hlinka sa ihneď k ruksaku prihlásil. Zobraziť galériu (4)
Štefan Hlinka sa ihneď k ruksaku prihlásil. (Zdroj: SITA, repro foto TV Markíza)

BRATISLAVA - Zabudnutý ruksak s vyše 300 tisíc eurami má nečakané vyvrcholenie. Tesne po tom, čo ho našli na benzínovej pumpe, sa prihlásil jeho údajný vlastník, ktorý prišiel s nečakaným vysvetlením. Ešte nečakanejšia však bola identita majiteľa.

Po tom, čo ruksak otvorili pracovníci benzínky pri Tatranskej Štrbe, ostali poriadne prekvapení. Mladíkovi, ktorý sa stará o poriadok na pumpe, sa nemožno čudovať - okrem peňaženky so 600 eurami totiž batoh obsahoval aj množstvo zväzkov bankoviek, ktoré majú hodnotu približne 300 až 400-tisíc eur.

Ihneď nato sa prihlásil 53-ročný Prešovčan, ktorý tvrdil, že mu ruksak s podozrivo veľkou hotovosťou patrí. Podľa televízie Markíza ide o bývalého šéfa Železníc Slovenskej republiky a súčasného člena dozornej rady ZSSK Cargo Štefana Hlinku. Do funkcie šéfa železníc (ŽSR) ho nominovala strana Smer.

Štefan Hlinka
Zobraziť galériu (4)
Štefan Hlinka  (Zdroj: SITA, repro foto TV Markíza)

Policajtov však zaujímal pôvod peňazí, na čo sa muž vytasil s vysvetlením, že peniaze našiel v dome po mame. Celú situáciu následne riešili aj kriminalisti z Popradu, ktorý budú preverovať podozrivé okolnosti.

Ruksak s peniazmi majú teraz v rukách policajti. Štefan Hlinka bude musieť vysvetľovať jeho pôvod. Tešiť sa môže aj nálezca - podľa zákona mu patrí 10 percent nájdenej sumy.

Šokujúce odhalenie v kauze
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA, repro foto TV Markíza)

Viac o téme: Eur300 tisícŽSRŠtefan HlinkaRuksak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu