Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hororový prípad z nemocnice: Sebastiánka (†3) náhle hospitalizovali, o pár hodín záhadne zomrel

Sebastiánko s mamou Zobraziť galériu (5)
Sebastiánko s mamou (Zdroj: Facebook/Spravodlivosť pre Sebinka.Justice for Sebinko.)

NITRA – Na osudnú vetu, ktorú si mladá mama v januári vypočula v nemocnici, nikdy nezabudne. Jej trojročného syna Sebastiánka hospitalizovali z hodiny na hodinu. O dvadsať hodín neskôr sa dovtedy zdravý chlapec ocitol na prahu smrti. Rodina teraz volá po spravodlivosti.

„Súhlasíte s darovaním orgánov?“ To bola veta, po ktorej sa mladá mama v siedmom mesiaci tehotenstva zrútila. Rodina zo Slovenska zverejnila na Facebooku príbeh, ktorý vzbudzuje hrôzu a ľútosť zároveň. Záhadná smrť Sebastiánka vyvoláva množstvo nezodpovedaných otázok.

Rodina prišla za otcom do nemocnice, jeho posteľ bola prázdna: Príbuzných čakala hrozná správa

Podľa slov rodiny nebol Sebastiánko nikdy vážne chorý, dokonca ani nemusel užívať antibiotiká pri bežných detských chorobách. Mesiac pred záhadnou smrťou bol na povinnej preventívnej prehliadke u svojej obvodnej lekárky. „Jeho detská lekárka ho vždy pochválila za dokonalé zdravie,“ uviedla rodina na facebookovej stránke s názvom Spravodlivosť pre Sebinka. Choroby sa vitálnemu a šťastnému chlapcovi celé detstvo vyhýbali.

Hororový prípad z nemocnice:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Spravodlivosť pre Sebinka.Justice for Sebinko.)

Koncom januára tohto roka sa ale všetko zmenilo. Presne 30. apríla sa Sebastiánko necítil dobre a rodičia ho vzali k lekárke. Tá ho okamžite poslala do nemocnice v Nitre, pretože chlapcovi v krvi namerali príliš vysokú hladinu cukru.

Hororový prípad z nemocnice:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Spravodlivosť pre Sebinka.Justice for Sebinko.)

Sebastiánka prijali do nitrianskej nemocnice na detské oddelenie jednotky intenzívnej starostlivosti, kde mu nasadili liečbu. Neuplynulo ani dvadsať hodín a rodina dostala najbolestnejšiu správu v živote. Chlapček na druhý deň po hospitalizácii zomrel a rodina za jeho nečakanú smrť viní službukonajúci personál nemocnice. Podľa mamy Sebastiánka mal chlapček vypnuté alarmy na detskom oddelení v Nitre na jednotke intenzívnej starostlivosti. „Sebinko stratil šancu na život,“ uviedla pre Topky jeho mama.

Prípadom sa zaoberá aj polícia

Prípadom sa momentálne zaoberá polícia aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Ako nás informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, „polícia vec prešetruje ako prečin usmrtenia“. Viac podobností však polícia v momentálnom štádiu vyšetrovania prípadu nemohla poskytnúť. Podnet tiež eviduje Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý podľa Eriky Kováčikovej z ÚDZS ešte nie je ukončený, resp. dohľad u poskytovateľa zdravotnej starostlivosti stále prebieha.

Hororový prípad z nemocnice:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Spravodlivosť pre Sebinka.Justice for Sebinko.)

Rodina podozrieva nemocničný personál

Rodina uvádza, že sa chlapcov zdravotný stav zmenil náhle. Dva dni pred hospitalizáciou bol úplne zdravý a na nič sa nesťažoval. Dokonca aj v deň návštevy lekárky sa ešte usmieval. O to viac rodinu zdrvilo, že zomrel v priebehu 20 hodín od hospitalizácie v nemocnici. Podľa našich informácií nastala mozgová smrť dieťaťa už v nitrianskej nemocnici „Zdravotná sestra, pri ktorej zomrel náš Sebinko, bola arogantná, drzá, neľudská, lenivá a hlavne neznajúca svoju prácu,“ tvrdí rodina o zdravotnej sestre v nočnej službe, ktorá údajne zvyšovala hlas na Sebastiánka aj jeho rodičov. Ona bola tá, ktorá s chlapcom strávila posledné chvíle života, dušuje sa zranená rodina, ktorá volá po spravodlivosti a prešetrení príčiny chlapcovej smrti. Objavila sa totiž informácia, že zdravotná sestra v nočnej službe vypla alarm životných funkcií, aby ju v noci nerušil.

Hororový prípad z nemocnice:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facenook/Spravodlivosť pre Sebinka.Justice for Sebinko.)

Vyjadrenie nitrianskej nemocnice

Podľa hovorkyne Fakultnej nemocnice Nitra (FN Nitra) Tatiany Timkovej bol chlapec do nemocnice prijatý okolo jedenástej hodiny doobeda. Následne ho hospitalizovali pre novovzniknuté závažné ochorenie. „Pre náhle zhoršenie zdravotného stavu bol pacient 31. januára 2017 o 4.40 hod. prevezený na detské ARO do Bratislavy. FN Nitra poskytla plnú súčinnosť Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a spoluprácu pri šetrení prípadu,“ doplnila Timková s tým, že chlapca v kritickom stave previezli do bratislavskej nemocnice, kde naposledy vydýchol.

 

Viac o téme: Záhadné úmrtieSebastiánkoNitrianska nemocnicaVysoká hladina cukru
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu