Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zhrozenie v bánovskej nemocnici: Vyvliekla ogrcané obliečky, nepríjemné prekvapenie na FOTO

Podľa slov sestričky sú vraj paplóny 
„zbytočnosti“.
Zobraziť galériu (2)
Podľa slov sestričky sú vraj paplóny „zbytočnosti“.

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Stav slovenských nemocníc je tŕňom v oku mnohých pacientov. Na facebookej stránke Tabuľa hanby sa teraz objavil ďalší príspevok, ktorý dokumentuje, že v zdravotníctve chýbajú peniaze.

Mama z Bánoviec nad Bebravou prostredníctvom Tabule hanby ukázala, čím sa v nemocnici niekoľko nocí prikrývala jej hospitalizovaná dcérka, ktorej robila rodičovský sprievod. „Malá mi ovracala celý paplón a vankúš, keďže mala zdravotné problémy... tak som si pýtala nové obliečky a paplón, že si to prevlečiem sama, sestričky boli milé, ale bolo mi povedané, že náhradný paplón nemajú, že také zbytočnosti nemajú, že to majú pre iných pacientov, a pritom mali poloprázdne oddelenie, a že si to mám otočiť na druhú stranu,“ uviedla mama chorého dievčatka, ktoré v nemocnici strávilo tri dni.

VIDEO Neuveriteľná záchrana mesačného bábätka: Z hrobu ho dostal statočný psík

Paplón na fotografii má početné diery, na mnohých miestach je roztrhaný a zrejme má za sebou už dlhšiu históriu. Bánovčanka si tiež všimla, že na nemocničných toaletách chýbal papier a šíril sa z nich nepríjemný zápach. Rovnako sa jej nepáčilo, že za noc v nemocnici musela zaplatiť tri eurá.

Zhrozenie v bánovskej nemocnici:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/TABUĽA HANBY)

Ľudia na príspevok mamy z Bánoviec nad Bebravou zareagovali rozlične. Jeden z užívateľov uviedol, že chyba bola aj na strany mamy, ktorá dieťaťu nedoniesla čistý paplón z domu. Dodal, že zaplatiť tri eurá za hospitalizáciu je málo vzhľadom na to, že dieťa v nemocnici dostalo raňajky, obed aj večeru. Iní si však myslia, že na stav nemocníc doplácajú obyčajní ľudia napriek tomu, že platia zdravotné poistenie.

Vyjadrenie nemocnice

Podľa vyjadrenia hovorcu Nemocnice Bánovce išlo v prípade mamy s dieťaťom o zlyhanie ľudského faktora. „Ide pochopiteľne o neštandardnú situáciu, ktorá nás veľmi mrzí. Vznikla vinou osobného pochybenia zdravotnej sestričky, ktorá situáciu neprofesionálne riešila, čo je nám ľúto. Za pochybenie ju bolo udelené napomenutie,“ uviedol Tomáš Želazko.

Viac o téme: PaplónNemocnice Bánovce nad Bebravou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu