Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zmätení Česi leteli z Bratislavy na vytúženú dovolenku: Škaredé prekvapenie po pristátí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Omyl pri rezervácii leteniek vás môže stáť niekoľko stovák eur navyše. Kuriózna príhoda, o ktorú sa s nami podelil slovenský zamestnanec Ryanairu, znie ako príhoda z filmu. Skupinka Čechov cestovala z Bratislavy do Nice, ale až po pristátí lietadla zistili, že sa nedopatrením ocitli niekde úplne inde. Dôvod je jednoduchý, hlavný organizátor, ktorý mal letenky na starosti, si pomýlil francúzske letovisko s mestom v Srbsku a letenky objednal nesprávne. Ryanair do Nišu lieta z Bratislavy od leta tohto roka.

Dva páry mladých Čechov mali včera v pláne doletieť do francúzskeho Nice. Po pristátí lietadla sa však zmätene začali rozhliadať okolo seba. Vonku bolo oblačno, sychravo a chladno. Turisti už začali šípiť, že niečo nie je v poriadku. „Prosím vás, my nie sme vo Francúzsku?“ rozhliadali sa a pýtali personálu.

Nové letecké spojenie z Bratislavy: Užite si predĺžený víkend v srbskom meste Niš

Nato sa Česi dozvedeli, že namiesto francúzskeho Nice pristáli v srbskom meste Niš. Odrazu im stroskotali všetky plány. Vo Francúzsku už mali rezervované ubytovanie aj prenajaté auto. „Čo tu teraz budeme robiť?“ nechápavo krútili hlavami dovolenkári. Dozvedeli sa, že najbližšie spiatočné lietadlo poletí až v piatok, v Niš teda „uviazli“ až na päť dní.

Zmätení Česi leteli z
Zobraziť galériu (6)

Let do Nice
Zobraziť galériu (6)
Let do Nice

Let do Niš
Zobraziť galériu (6)
Let do Niš

Podľa zamestnanca Ryanairu sa podobný prípad odohral aj v minulosti. Cestovatelia si vtedy takisto pomýlili let do Niš s Nice. Spomína si však aj na iný kuriózny let. „Dve dámy sa chceli z Londýna dostať na Rodos. Po pristátí sa však čudovali, že let trval len hodinu a pol. Nepristáli totiž na gréckom ostrove Rodos, ale vo francúzskom meste Rodez,“ s pobavením spomína Slovák, podľa ktorého sa podobné omyly stávajú častejšie, ako si ľudia myslia. 

Promenáda v Nice
Zobraziť galériu (6)
Promenáda v Nice  (Zdroj: TASR/AP)

Srbské mesto Niš
Zobraziť galériu (6)
Srbské mesto Niš  (Zdroj: wikimedia)

Viac o téme: KuriozitaOmylLetRyanairNice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu