Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Otrasná skúsenosť študentky na FOTO: Zamestnanci Ryanairu ju dohnali k zúfalstvu

Niamh Herbertová Zobraziť galériu (2)
Niamh Herbertová (Zdroj: Facebook/Niamh Herbert)

DUBLIN - Študentka z Dublinu si na svoj posledný let do Londýn nespomína rada. Niamh Herbertová je odkázaná na pohyb na invalidnom vozíku, ale požiadavka, ktorou ju na letisku prekvapili pred vstupom do lietadla spoločnosti Ryanair, jej úplne podlomila kolená.

Zamestnanci Ryanairu študentku Niamh dohnali až k slzám. Dievčinu údajne požiadali, aby vyšla po schodoch do lietadla - ale po vlastných. Bez ohľadu na to, že sedela na invalidnom vozíku. Rozhorčená dievčina svoju skúsenosť opísala na Facebooku.

Šéf Rynairu opäť šokuje: Do desiatich rokov budeme lietať zadarmo

Študentka plánovala letieť z Dublinu do Londýna na Londýnsky týždeň módy. Pred vstupom do lietadla jej však oznámili, že bude musieť čakať asi 15 minút, kým jej niekto nepomôže nastúpiť. Niamh bola nahnevaná, no najviac ju pohoršilo, že jej zamestnanci navrhli, aby sa namiesto čakania pokúsila vyjsť hore schodmi sama.

Otrasná skúsenosť študentky na
Zobraziť galériu (2)

Odleteli bez nej

Najhoršie prišlo o chvíľu. Kapitán oznámil, že stroj vzlietne bez nej. Hoci v lietadle sedeli aj kamaráti dievčiny a pýtali sa meno kapitána, nedozvedeli sa žiadne informácie. Niamh sa musela s plačom v očiach od lietadla vzdialiť a hoci je ponúkli bezplatné cestovanie ďalším letom, mladá žena sa nedokázala zbaviť pocitu diskriminácie a zúfalstva, že je jej výlet „v troskách“.

Podľa vyjadrenia hovorcu spoločnosti Ryanair pre portál Metro.co.uk nastupovala mladá žena do lietadla 13 minút pred odletom, čo bolo podľa kapitána neskoro a let by meškal. Za príčinu problému označil fakt, že dievčina si vopred nerezervovala žiadnu pomocnú službu pre vozíčkarov.

...

Viac o téme: Invalidný vozíkLetRyanairNiamh Herbert
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu