Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Lipšic prekvapil a ukázal sa v parlamente: Emotívny prejav, tlieskali mu aj smeráci

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA – Posledné slová v parlamente. Daniel Lipšic po tragédii opúšťa slovenskú parlamentnú politiku. Na včerajšej schôdzi chýbal, no neskôr prekvapil svojou účasťou. Svojim kolegom a poslancom venoval svoje posledné slová.

Zo začiatku piatkovej schôdze chýbal. Ospravedlnil sa. Neskôr sa však v pléne zjavil, aby tesne pred hlasovaním o dôvere premiérovi Ficovi povedal svoje posledné slová v parlamente.

Lipšic sa rozlúčil s poslancami v parlamente. "Ak som niekoho urazil, tak sa mu ospravedlňujem," vyhlásil a zaželal Slovensku veľa úspechov. „Želám nielen vám, ale najmä Slovensku veľa úspechov.“

Lipšic tesne po nehode
Zobraziť galériu (3)
Lipšic tesne po nehode  (Zdroj: foto: tip citatela)

Toto sú jeho posledné slová známeho poslanca za OĽaNO-NOVA:

"Pán predseda, nebude to prísne vzaté procedurálny návrh, ale, ale chcem sa poďakovať všetkým poslancom za spoluprácu. Vždy som sa snažil, aj keď som mal v politike tvrdé vyjadrenia, ísť po veci a nie po ľuďoch. Ak som napriek tomu, niekoho v tejto sále napriek tejto mojej snahe aj osobne urazil, tak sa mu ospravedlňujem. Želám nielen vám, ale najmä tejto krajine, Slovensku, veľa úspechov, lebo je to krajina, na ktorej mne, ale určite viacerým z nás vždy záležalo, záleží a bude záležať. Ďakujem."

Na záver krátkeho prejavu mu poslanci zatlieskali. Lipšic sa nechal počuť, že z verejného života neodchádza, no v súčasnosti si nevie predstaviť prácu poslanca na sto percent. Manželke toto rozhodnutie oznámil tesne po nehode, pri ktorej zrazil 72-ročného chodca.

Lipšic prekvapil a ukázal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Lipšic vo štvrtok oznámil, že k 30. septembru sa vzdá poslaneckého mandátu. "Nedokázal by som túto funkciu už vykonávať naplno," povedal. Jeho rozhodnutie súvisí s pondelňajšou tragickou dopravnou nehodou, pri ktorej zrazil 72-ročného chodca na Vajnorskej ulici v Bratislave. Seniora previezla rýchla zdravotná pomoc do nemocnice v Ružinove, kde v nočných hodinách zraneniam podľahol.

Viac o téme: TragédiaParlamentSmrťDôchodcaDopravnáChodecPoslanec Daniel Lipšic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu