Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Medveď, ktorý ušiel z bojnickej zoo: Prišiel nekompromisný verdikt, maco musí zomrieť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BOJNICE - Medveďa hnedého, ktorý vo štvrtok (21.7.) ušiel zo svojho výbehu v bojnickej zoologickej záhrade, utratili z bezpečnostných dôvodov. Prejavoval totiž známky agresivity, navyše hrozilo, že aj v budúcnosti by sa pokúšal o útek, informovala popoludní v tlačovej správe hovorkyňa Zoo Bojnice Simona Kubičková.

Medveďa najprv privolaný veterinár uspal narkotizačnou puškou a následne ho utratil. "Možnosť jeho vypustenia do voľnej prírody neprichádzala do úvahy, pretože stratil plachosť pred ľuďmi. Išlo o ťažké rozhodnutie, ale bezpečnosť návštevníkov a pracovníkov Zoo Bojnice je prvoradá," uviedla Kubičková.

Doplnila, že šesťročný medveď, ktorému sa podarilo ujsť, doteraz žil v Zoo Tábor, nie vo voľnej prírode. "Vďaka predošlému výbehu sa naučil šplhať po konároch stromov, čo využil pri úteku," ozrejmila. "Zoo Bojnice je veľmi ľúto, čo sa stalo. Začala ihneď pracovať na ďalších preventívnych opatreniach, aby predišla podobným situáciám," skonštatovala Kubičková. 

Medveď ušiel zo svojho výbehu v ranných hodinách. Po areáli zoologickej záhrady sa nepohyboval, zdržiaval sa len pri múre po pravej strane svojho výbehu. Ošetrovateľom sa ho podarilo odchytiť asi 15 minút po tom, čo sa ho o jeho úteku dozvedeli.

Viac o téme: BojniceZoo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu