Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Staršieho muža (63) v lese napadol zúrivý medveď: VIDEO Neuveríte, ako sa mu ubránil

Atsushi Aoki
Atsushi Aoki (Zdroj: Youtube/ANN News)

TOKIO - Stretnúť sa s medveďom zoči-voči je ako hľadieť smrti do očí. Pre 63-ročného Japonca Atsushia Aokiho to však bola skúška bojových schopností. Dlhé roky sa totiž venuje karate, a tak si povedal, že na medveďa skúsi pár osvedčených manévrov.

Málokto z nás by mal toľko odvahy ako Atsushi Aoki, japonský majster v karate, ktorého počas rybolovu v horskom regióne Gunma napadol medveď. Lesný obor naňho zavrčal a postavil sa na zadné končatiny, čím dosiahol výšku zhruba 190 centimetrov – teda viac ako meria Atsushi Aoki, ktorý tušil, že sa zviera chystá zaútočiť.

Medvede v Tatrách ohrozujú obyvateľov i turistov: Minister prišiel s riešením

Napriek tomu, že ho medveď zrazil na zem, mužovi sa podarilo vstať a zmobilizovať všetky svoje sily. Do medveďa sa pustil ako do súper a v karate a tasil údery a chvaty. Nakoniec medveďa pichol do očí a zviera ustúpilo.

Nebezpečný trik

„Medveď mal ohromnú silu. Zvalil ma na zem, keď po mne skočil. Poškrabal  a uhryzol ma. No nakoniec sa mi podarilo medveďa prekabátiť, pichol som ho do očí a on utiekol,“ opísal hororovú situáciu karatista.

Po útoku sa napadnutý muž vybral do nemocnice, kde ho ošetrili. Našťastie, neutrpel žiadne vážne poranenie. Utŕžil len zopár škrabancov – na hlave, ruke a nohe. Polícia však ľudí varovala, aby na medvede karatistov trik neskúšali. Ak sa vo voľnej prírode stretnú s medveďom, nemali by s ním bojovať, ale snažiť sa v tichosti odísť, uviedli japonské médiá.

Viac o téme: Medveďútok Atsushi Aoki
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu