Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Matovičov poslanec Kuffa napadol babku, tá mu vylepila facku: Šarvátka kvôli synovej chate

Štefan Kuffa Zobraziť galériu (4)
Štefan Kuffa (Zdroj: TV MARKÍZA)

PAVĽANY - Kresťanská láska po svojom. Poslanec parlamentu Štefan Kuffa napadol starú babku. Tá mu to vrátila aj s úrokom a vylepila mu jednu facku. Kuffa incident nenechal len tak a na babku dokonca podal trestné oznámenie. Kvôli čomu sa pochytili?

Kuffov syn Michal stavia načierno, teda bez stavebného povolenia, chatu v obci Pavľany na východnom Slovensku. To roznevalo vlastníkov pozemku, po ktorom chodia nákladné autá a ničia tak pôdu. Za samotným poslancom Národnej rady sa vybrala babka (79), ktorú vytočilo, že jej pozemok neustále brázdia nákladné autá, informuje televízia Markíza.

Vylepila mu facku

Keď sa však stretla so Štefanom Kuffom osobne, dočkala sa nemilého prekvapenia. "Vy viete, kto som ja? Ja som poslanec," bola poslancova odpoveď, tvrdí babka, keď sa ho pýtala, čo to má znamenať. Následne mal podľa jej slov do nej vraziť, z čoho mala mať aj modriny. Babka nezaháľala a Kuffovi vylepila za to jednu facku.

Babka sa s poslancom nemaznala. Išla si to vydiskutovať z očí do očí.
Zobraziť galériu (4)
Babka sa s poslancom nemaznala. Išla si to vydiskutovať z očí do očí.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Reakcia poslanca Obyčajných ľudí, ktorý synovi na stavbu chodí pomahať, bola arogantná. "Spýtajte sa tých susedov, prečo sú takí agresívni," povedal poslanec a ešte aj podal na babku trestné oznámenie za napadnutie verejného činiteľa. Zarážajúci je fakt, že Kuffa je silne veriaci katolík. No k babke veľa kresťanskej lásky neprejavil.

"Určite má a ja mu dôverujem," odvetil otec na otázku zákonodarca, či jeho syn má povolenie. Ako nakoniec vysvitlo, Michal Kuffa stavia chatu na svojom pozemku, ale bez stavebného povolenia. Ten sa k celej kauze zatiaľ nevyjadril.

Matovičov poslanec Kuffa napadol
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Kuffa mieri do KDH plus

Kuffa v Oľano končí. V blížiacich sa parlamentných voľbách by mal zamieriť od Matoviča do KDH. Okresná rada KDH v Novom Meste nad Váhom ho nominovala na kandidátku do nadchádzajúcich parlamentných volieb. Uviedol to okresný predseda Jozef Šimko. Kuffovu nomináciu musí ešte potvrdiť krajská rada v Trenčíne.

Štefan Kuffa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Ak by KDH Kuffu na kandidátke potvrdilo, mal by veľkú šancu sa dostať opätovne do Národnej rady SR. V roku 2012 totiž získal vyše 23-tisíc preferenčných hlasov, čo ho v OĽaNO vytiahlo na piate miesto. “Nominácia ma potešila. Pán Matovič mi dal jasne najavo, že so mnou nepočíta a aj keď ma vždy rád nazýva svätým mužom, hneď druhým dychom rád dodáva, že som pre neho a pre politiku nepoužiteľný,” reagoval Kuffa, ktorý pôsobí v kontrolnom výbore na činnosť SIS a vo Výbore NR SR pre zdravotníctvo. V civilnom živote riadi hospic v Ľubici pri Kežmarku.

Viac o téme: StavbaSynBabkaPoslanec OľanoŠtefan Kuffa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu