Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matovič to takmer nestihol: Kandidátku priniesol na ministerstvo tesne pred polnocou

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Stranu OĽaNO-Nova povedie do parlamentných volieb staromestská poslankyňa Veronika Remišová. Dvojkou na kandidátke je lekár Alan Suchánek, ktorý upozornil na nákup CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu.

Z tretieho miesta kandiduje divadelná režisérka Viera Dubáčová. Novinárom to povedal líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý tesne pred polnocou priniesol kandidačnú listinu na ministerstvo vnútra. S kandidátkou prišiel na ministerstvo vnútra 23:20. Na piatom mieste kandidačnej listiny je biela vrana Oto Žarnay. Siedme miesto patrí Anne Verešovej z Fóra života. Prvú desiatku uzatvára Ján Marosz, ktorý bol donedávna členom Most-Híd.

Predseda Nova Daniel Lipšic kandiduje zo 14. Miesta. Podpredseda jeho strany Gábor Grendel kandiduje z 15. miesta. Tridsiateštvrté miesto patrí na kandidátke utečencovi z Affanistanu Mirovi Obaidullahovi. Na 57. mieste je otec olympionikov Peter Hochschorner, 89 pozícia patrí novembrovému tribúmovi Jánovi Budajovi. 

Súčasní poslanci NR SR za OĽaNO kandidujú od 140. miesta. Najvyššie sú tí, ktorí mali najmenej preferenčných hlasov v predošlých voľbách v roku 2012. Prvým z poslancov je tak na kandidátke Igor Hraško. Naopak posledné, 150. miesto, tak ako pred štyrmi rokmi obsadil Igor Matovič. Pred ním je Erika Jurinová, Jozef Viskupič a Martin Fecko. Predsedovi poslaneckého klubu OĽaNO Richardovi Vašečkovi patrí na kandidátke 145. miesto.

Viac o téme: Igor MatovičAlan Suchánek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu