Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tajomstvo kandidáta Kisku odhalené: Vlastní luxusné lietadlo za milión dolárov!

Andrej Kiska Zobraziť galériu (6)
Andrej Kiska (Zdroj: topky)

BRATISLAVA – Prezidentský kandidát Andrej Kiska vystupuje v kampani ako bohatý podnikateľ, ktorý je však skromný a na luxus si nepotrpí. Topkám sa podarilo zistiť, že vlastní kúsok, ktorý by mu mohol závidieť nejeden Slovák. Prečo však tajil pri otázkach o majetku lietadlo, za ktoré pred pár rokmi vysolil milión dolárov? Nepovažuje to „dobrý anjel“ Kiska za luxus, alebo sa hanbí, že by ho ľudia automaticky zaradili do skupiny s Jánom Slotom, ktorý je zrejme na Slovensku najznámejším politikom, ktorý mal lietadlo?

Kiska priznal, že už od detstva mal pozitívny vzťah k lietaniu. Dokonca uvažoval aj o tom, že si urobí pilotný kurz. „Pre časovú zaneprázdnenosť sa mi to nepodarilo,“ prezradil nám. Sen si však splnil aspoň čiastočne. Ako sa nám podarilo zistiť, v roku 2007 kúpila jeho firma KTAG, v ktorej figuruje spoločne s bratom, lietadlo Piper Seneca V. Tento luxusný kúsok mu priviezli priamo zo Spojených štátov. „Pred siedmimi rokmi za približne 1 milión dolárov, dnes má hodnotu okolo 350 tisíc,“ reagoval Kiska. Podľa neho využíva lietadlo viac jeho brat, ktorý lieta pravidelne medzi Bratislavou a Popradom. Kiska sa náklady na ročnú údržbu neodvážil odhadnúť, ale podľa neho stojí jeden let z Popradu do Bratislavy približne 140 eur na osobu. Do lietadla sa zmestí podľa propagačných materiálov 6 osôb.

Andrej Kiska
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

S bratom vraj majú dohodu, že ho môžu požičiavať známym. Kiska tvrdí, že ho neposkytol nikomu kontroverznému. „Ja osobne som ho žiadnym podnikateľom ani politikom nepožičal,“ tvrdí. Najďalej bol s ním pracovne v Kyjeve a keďže manželka a deti sa boja lietania, na dovolenky vraj chodia radšej autom.

Andrej Kiska
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

Zaujímavé je, že v ankete Topiek ohľadom otázok o majetku lietadlo zatajil. Uviedol, že vlastní Mercedes S 500 rok výroby 2007 a dom v Poprade.  Na otázku, aké ďalšie luxusné pôžitky využíva, však odpovedal: „Nepotrpím si na luxusné veci, takže ani nič extra nevlastním.“ Keď sme sa ho opýtali na to, prečo sa nepriznal, odpovedal už ako ostrieľaný harcovník v politike. „Lietadlo je dopravný prostriedok v majetku spoločnosti, v ktorej som spoločníkom, nie je mojim osobným majetkom ani pôžitkom,“ dodal Kiska. Zostáva nám len dúfať, že kandidát na prezidenta nevyužíva už žiadne ďalšie luxusné pôžitky, ktoré nezverejnil.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu