Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Incident na mítingu Andreja Kisku: Aktivisti na neho vytiahli úžeru a miliónové lietadlo!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Jan Zemiar)

NOVÉ ZÁMKY – Kandidát na prezidenta Andrej Kiska svoju kandidatúru ohlásil už pred vyše rokom a prakticky odvtedy robí politickú kampaň. V jej rámci obieha slovenské mestá, kde v kultúrnych domoch diskutuje s občanmi. Na jednom takomto predvolebnom mítingu v Nových Zámkoch Kisku zaskočili neznámi aktivisti, ktorí priniesli so sebou aj hanlivé transparenty. Prezidentský kandidát bol z toho zaskočený.

Včera v Nových Zámkoch tradične Andrej Kiska tradične sa zhováral so svojimi priaznivcami. Mítingy mu moderuje známa Elena Vacvalová. Vystúpenie narušili neznámi aktivisti, ktorí si so sebou priniesli transparenty namierené proti Kiskovi.

Aktivisti Kiskovi vyčítali jeho slabiny
Zobraziť galériu (3)
Aktivisti Kiskovi vyčítali jeho slabiny  (Zdroj: Jan Zemiar)

Na nich stálo modrým nápisom „Najskôr úžera, teraz prezident.“ Na druhom stálo „Kiska lietadlom, ľudia v exekúcii“. Andrej Kiska bol z toho trochu vyvedený z miery. Narušitelia o niečo neskôr sálu opustili.

Incident na mítingu Andreja
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Útoky na Kisku sa zameriavajú hlavne na minulosť spájanú s nebankovkami, pomocou ktorých mal zbohatnúť a za vysoké úroky priviesť ľudí na mizinu. Ďalším terčom Kisku je jeho bohatstvo. Nedávno sme odhalili, že Kiska vlastní súkromné lietadlo za milión eur, za ktoré sa nám nepriznal v otázkach, ktoré sme posielali všetkým prezidentským kandidátom.

Kiskove akcie moderuje Vacvalová
Zobraziť galériu (3)
Kiskove akcie moderuje Vacvalová  (Zdroj: Jan Zemiar)

Nestranícky kandidát všetky obvinenia odmieta. Dokonca si zriadil aj webovú stránku, na ktorej odráža útoky svojich neprajníkov. Na obvinenia, že bol úžerník, priviedol ľudí na mizinu alebo pochybne zbohatol.

Takto Kiska odpovedá na obvinenia:

Vraj je úžerník

„Toto je azda najčastejší útok na moju osobu súvisiaci s mojím podnikaním. Pravda je však taká, že sme v rokoch po páde komunizmu pre ľudí vytvorili bezpečný a výhodný nákup na splátky, aby si ľudia mohli kúpiť televízor alebo nábytok, pretože nie všetci mali a majú voľné peniaze. Náš nákup na splátky fungoval prvé roky bez akéhokoľvek navýšenia, Rodinné spoločnosti Triangel a Quatro sme navyše vybudovali od nuly, na zelenej lúke, nikdy sme nič nesprivatizovali. S vývojom trhu prišiel postupne nákup na splátky priamo v predajniach Quatro, bezúčelové úvery, hypotéky, či pôžičky na kúpu auta. Celá paleta bankových produktov, ktoré si vyžadovali pokrytie prevádzkových nákladov tisícok zamestnancov. Ale aj pokrytie nákladov neplatičov, keďže sme bežným Slovákom umožnili nakupovať na splátky oveľa skôr ako slovenské banky. Nebolo preto možné udržať model nákupu na splátky bez navýšenia. Priemerné úrokové sadzby však nepresahovali sadzby v bankách za porovnateľné služby. Svoj podiel sme v rodinných firmách predali VÚB banke v roku 2005. Triangel a Quatro vždy boli a dodnes sú seriózne bankové spoločnosti. Ich služby už využilo 1,3 milióna klientov, ktorí sa opakovane vracajú.“

Vraj priviedol ľudí na mizinu

„Toto je azda najväčšia hlúposť. Spoločnosti, ktoré sme vlastnili, som predal pred deviatimi rokmi. V čase, keď som zo spoločnosti odchádzal, k exekúciám prichádzalo len v extrémnych prípadoch a zvyčajne išlo o podvodníkov, ktorých jediným záujmom bolo obohatiť sa. Pri takom obrovskom množstve klientov, aké sme mali, sa vždy nájdu aj ľudia nečestní a takí, ktorí už dopredu vedia, že vás chcú poškodiť. To je, bohužiaľ, bežné. Je celkom možné, že práve takéto prípady dnes zneužívajú proti mne. Ak sa niekto do finančnej núdze dostal náhle, vždy sme sa snažili nájsť nejaké prijateľné riešenie. Ak mi niektorí politici vyčítajú, že ľudia skončili v zlej situácii, napríklad preto, že prišli o prácu, nech skúsia začať od seba. Pretože to je hlavne ich zodpovednosť a ich maslo na hlave. Je mojou prioritou pripomínať im to pri každej možnej príležitosti.“

Vraj pochybne zbohatol

„Podnikám od roku 1992. Od štátu som nikdy nevzal ani jednu korunu, jediné euro. Nikdy som nič nesprivatizoval. Do podnikateľského rizika som išiel investovaním vlastných peňazí. Keby som firmu s mojimi partnermi viedol zle, prišiel by som o všetky peniaze a zostali by mi iba dlhy. Stálo ma veľa úsilia a nocí bez spánku, aby som dlhoročnú prácu mohol zhodnotiť ziskom. Dnes mi nedá spávať rozhorčenie, ako je možné, že tradiční politici stále beztrestne rozdávajú peniaze občanov svojim vlastným kamarátom a sponzorom. Len emisný škandál pripravil občanov Slovenska o 47 miliónov eur, čo je viac ako suma, ktorá by pokryla platové nároky učiteľov na celý jeden rok.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu