Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Cirkev odkazuje: Slovenskí politici si osvojili kultúru smrti!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Hlas veriacich pri akýchkoľvek voľbách môže dostať len ten kandidát, ktorý odmieta kultúru smrti. Ako napísali katolícki biskupi v pastierskom liste, ktorý sa bude čítať v kostoloch v nedeľu, kultúra smrti ohrozuje existenciu národa.

Pri takom ohrození podľa biskupov predošlé generácie neváhali umierať za ochranu vlasti. „Od nás sa ešte taká veľká obeta nežiada, ale žiada sa, aby sme boli ostražití. K ostražitosti vyzývame nositeľov moci na všetkých úrovniach, rodičov, školské samosprávy a všetkých ľudí dobrej vôle. Aby sme prejavy kultúry smrti odmietali už v zárodku,“ vyzývajú biskupi v liste.

Predstavitelia mnohých krajín aktérom kultúry smrti podľa biskupov z nepochopiteľných dôvodov ponižujúco podliezajú a cez zákonodarstvo, ktoré je niekedy v rozpore so zdravým rozumom, im vychádzajú v ústrety.

„Takí nemajú žiadnej morálnej hrdosti a svoj národ pripravujú nielen o jeho dôstojnosť, ale pomocou zákonov ho vydávajú na zánik. Je to strata základného životného zmyslu – strata citu pre sebazáchovu. Prvé nebezpečenstvá sa už objavujú aj u nás,“ zdôraznili biskupi.

Pochod za život v Košiciach mal byť podľa biskupov výzvou, povzbudením i morálnou podporou pre našich štátnych predstaviteľov, aby sa nebáli chrániť dôstojnosť a životaschopnosť nášho národa.

Podľa nich sa však k tejto výzve postavili dosť nevšímavo, čo naznačuje, že si už osvojili kultúru smrti, lebo jej aktérom naďalej dávajú veľký priestor a značnú podporu. Biskupi tiež v liste zdôrazňujú, že aktérov kultúry smrti silno podporujú aj médiá. Veriaci sa nemajú dať nimi oklamať, ani ovplyvniť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu