Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

V Bratislave bude cez víkend pochod za život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V hlavnom meste Slovenska sa počas nachádzajúceho víkendu uskutoční druhý ročník verejného zhromaždenia a pochodu s názvom Bratislava za život. Ide o iniciatívu mladých ľudí, ktorí považujú život za hodný ochrany od počatia.

"Život považujeme za krásny už od jeho počiatku. Akciou Bratislava za život chceme ukázať, že na živote a jeho ochrane záleží množstvu Bratislavčanov," uviedol jeden z organizátorov podujatia Patrik Daniška. Ako dodal, tento rok predstavia aj fungujúce projekty konkrétnej pomoci tehotným mamičkám v ekonomickej alebo sociálnej núdzi.

"Veríme, že mnohé ženy, ktoré uvažujú o potrate z ekonomických alebo sociálnych dôvodov, môžu urobiť lepšie rozhodnutie pre seba, aj pre svoje dieťa, ak budú vedieť, že im má kto pomôcť a že v ťažkej situácii nie sú samy," doplnil Daniška.

Podujatie sa začne v nedeľu 13. apríla o 15.30 h na Hviezdoslavovom námestí. Účastníci pochodu sa potom z námestia presunú ulicami bratislavského Starého Mesta do Medickej záhrady, kde bude pripravený program pre deti.

Verejné zhromaždenie organizuje Spoločenstvo Ladislava Hanusa a Inštitút pre ľudské práva a rodinnú politiku v spolupráci s Fórom života a s podporou CEBSI (Stredoeurópska podnikateľská a sociálna iniciatíva).
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu