Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Útok Anonymous: Hackeri dnes plánujú napadnúť web SOZA

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Českí a slovenskí hackeri z globálneho hnutia Anonymous plánujú dnes vo večerných hodinách útok na webové sídlo SOZA (Slovenský ochranný zväz autorský). Dôvodom je medializovaná kauza okolo spoplatnenia hudobných akcií v obciach Pohorelá a Heľpa.

"Za ľudové piesne nie je možné vyberať akýkoľvek poplatok, keďže sa jedná o dielo neznámeho autora. Nie je tak predsa možné, aby obce platili poplatky za to, že deti spievajú svojim matkám ľudové piesne, pričom vstup na akciu je zadarmo," vysvetlili hackeri svoj postoj v tlačovej správe.
      
Ich akcia by sa mala začať o 19.00 h, pričom sľubujú "znefunkčnenie" internetového sídla. Hoci hackeri nespresňujú akým spôsobom to plánujú urobiť, na Slovensku obvykle ide o neškodné DDoS útoky. Tie prakticky na istý čas znemožňujú prístup k webu, hackeri sa však nedostanú k skrytým údajom alebo nemenia obsah stránky.
      
Ochranný zväz autorov poslal predstaviteľom Pohorelej faktúru na 62,4 eura za neohlásený spev ľudových piesní počas verejných podujatí Deň matiek a Privítanie sv. Mikuláša. Na rozdiel od nej Heľpa svoju akciu ohlásila, SOZA však od nej požadovala viac ako 80 eur, lebo neposkytla úplný zoznam interpretovaných piesní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu