Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

České letectvo paralyzované: Ich vzdušný priestor chránia naše Migy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Nehoda ruského Antonova na českom letisku dostala mimo prevádzky celé letectvo. Ich stíhačky značky Gripen zostali totiž zablokované práve na letisku v Čáslavi, kde sa nepríjemná udalosť stala. Čechom tak nezostáva nič iné iba sa spoľahnúť na naše Migy, ktoré sú v neustálej pohotovosti.

Potom čo armáda priznala, že celú českú vzdušnú obranu dostal mimo prevádzku jeden pád lietadla na internete sa rozpútala diskusia, v ktorej ľudia kritizujú zodpovedných politikov a generálov. „Niekto by mal ísť za to sedieť,“ napísal jeden z čitateľov na portály idnes.cz.

Práve ten priniesol informáciu o tom, že na slovenských Migoch momentálne stojí celá národná bezpečnosť Českej republiky. Tie by v prípade potreby leteli k našim západným susedom z letiska Sliač.

Dôvodom je to, že Česi majú jedinú taktickú základňu pre svoje všetky nadzvukové stíhačky a tou je Čáslav. A tá je momentálne mimo prevádzku, kvôli vyšetrovaniu pádu ruského Antonova. Štrnásť Griponov tak vyradil mimo činnosť práve jedno nevydarené pristátie.

„Česko je zaradené do systému NATINADS (integrovaná obrana NATO, pozn. red.), v rámci ktorého e v podobných prípadoch stráženie vzdušného priestoru zaistené," prezradila portálu hovorkyňa generálneho štábu Jana Růžičková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu