Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Cimrmanovci opäť odchádzali so standing ovation

Cimrmani PR článok Zobraziť galériu (3)
Cimrmani (Zdroj: Štúdio L+S)

Divadlo Járy Cimrmana na čele so Zdeňkom Svěrákom aj tento rok symbolicky otvorilo Festival českého divadla, ktorý sa v priestoroch Štúdia L+S koná už po 24-krát. Ich predstavenie Lijavec vzniklo v roku 1982, no po roku ho museli z repertoáru stiahnuť. Až do Nežnej revolúcie v roku 1989. ,,Táto inscenácia sa dlho nehrala, pretože vtedajšia ŠTB vycítila, že je to tak trochu proti nim,“ povedal s úsmevom o hre Zdeněk Svěrák, ktorého slovenskí diváci veľkým standing ovation.

Otvorenie Festivalu českého divadla jedným z predstavení legendárnych Cimrmanov sa už stalo tradíciou, na ktorú sa diváci tešia celý rok. Inak tomu nebolo ani tentokrát. Vypredané bolo doslova za pár dní a fanúšikovia sa zbehli z celého Slovenska. ,,Pricestoval som za vami 230 kilometrov,“ povedal s úsmevom jeden z návštevníkov pondelkového predstavenia, ktorý si ešte pred otvorením festivalu prišiel dať podpísať od Zdeňka Svěráka knihu.

Cimrmani
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Štúdio L+S)

Počas festivalu sa diváci môžu v priestoroch divadla zoznámiť aj s tvorbou českého výtvarníka Jiřího Slívu s názvom Nonsens? Nesmysl!, ktorá dopĺňa genius loci Štúdia L+S - kvalitný humor. Brilantný výtvarník a grafik si na vernisáži ,,zamuzicíroval“ so slovenským hudobníkom a jazzmanom Petrom Lipom. ,,Mám rád Slovensko a mám rád aj jazz, o čom svedčí aj niekoľko obrázkov, ktoré tu vystavujem,“ povedal Slíva.  

Cimrmani
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Štúdio L+S)

Celkovo sa do 22. novembra predstaví na doskách bratislavského divadla šesť českých divadelných scén s celou plejádou vynikajúcich hercov ako napríklad Zdeněk Svěrák, Petr Štěpánek, Zlata Adamovská, Simona Stašová, Michal Dlouhý, Jakub a David Prachařovci, ale aj Bolek a Vladimír Polívkovci, ktorým bude patriť záver festivalu.

Vstupenky na divadelné predstavenia v Štúdiu L+S nájdete na  alebo na niektorom z predajných miest Slovak Telekomu.

- Reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu