Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

December v Štúdiu L+S – to je spomienka na Júliusa Satinského

(Zdroj: L+S)

Koniec roka ponúka pre divákov Štúdia L+S bohatý program. V sobotu 29. decembra si pripomenieme desať rokov od odchodu Júliusa Satinského. Pri tejto príležitosti uvedie divadlo spomienkový program s názvom Stále je za dverami. Po neuveriteľných 24 rokoch hrania bude derniéra monodrámy Martina Hubu Kontrabas. Okrem divadelných predstavení z repertoáru „Eska“ sú vo finále roka aj skupina Fragile s Vianočným koncertom, špeciálne Music à la cARTe a silvestrovská „Sedmička“.

Unikátne rozprávanie Milana Lasicu o živote slávnej dvojice. Ich začiatky, vrcholy a pády, o ktoré sa postaral niekto iný, život vo dvojici aj samostatne. Svojím pohľadom a spomienkami prispeje aj dcéra Júliusa Satinského, Lucia. Súčasťou predstavenia je retrospektívny zostrih televíznej tvorby dvojice Lasica - Satinský. Je to desať rokov, čo jeden z nich odišiel navždy...,“ povedal k spomienkovému programu Stále je za dverami výkonný riaditeľ Štúdia L+S Pavol Danišovič. Július Satinský navždy odišiel 29. decembra 2002.   

V novembri roku 1988 mala premiéru monodráma hry Patricka Süskinda Kontrabas. Úspešnú hru režírovali Martin Porubjak a Martin Huba, ktorý v nej zároveň účinkuje. Monológ jeho kontrabasistu sa klenie od chvastavo agresívneho, no sebazáchovného optimizmu až po hlboké pochybnosti o zmysle vlastnej existencie. Vtipom a iróniou ukolísaný divák odrazu s úžasom zisťuje, že sa pred ním pootvorili dvere do trinástej komnaty ľudskej duše. Derniéra tejto pozoruhodnej inscenácie je na programe v utorok 11. decembra.

Na Luciu 13. decembra vystúpi na scéne Štúdia L+S vokálna skupina Fragile so svojím Vianočným koncertom

Posledný piatok v roku – 28. decembra je naplánovaný exkluzívny hudobný večer autorskej dvojice Pavol Danišovič a Oskar Rózsa: Music à la cARTe. Aktuálne vydanie bude otvorené všetkým žánrom. „Podarilo sa nám získať trojicu hostí, ktorí naozaj vynikajúci. A pretože skvelí, tak majú veľa práce a minimum voľných termínov... Petru Polnišovú naozaj netreba predstavovať, snáď len toľko, že nebude iba rozprávať, ale aj spievať... Jozef Lupták je vynikajúci violončelista svetovej triedy, výrečný komunikátor a vynachádzavý organizátor a tretím do partie je Sisa Michalidesová, skladateľka, speváčka, flautistka, herečka, komponuje filmovú hudbu, venuje sa jazzu, je všade tam, kde sa niečo deje,“ predstavil hostí Pavol Danišovič. Okrem nich bude účinkovať aj tradičné trio  Rózsa - Valihora – Vizváry a samozrejme Pavol Danišovič, ktorý to opäť všetko poprepája.

Na Silvestra – 31. decembra uvedie Štúdio L+S o 17.00 hod. Sedem (bez záruky) – Silvestrovský špeciál s pohárom sektu. Rozprávať, glosovať  a zabávať sa budú: Elena Vacvalová, Milan Lasica, Oľga Feldeková, Marián Leško a hudobný hosť Ľubica Čekovská.

A samozrejme ani v decembri nebudú chýbať divadelné inscenácie z repertoáru divadla: Prachalebo dvaja Maďari sa zbláznili...“, Půldruhé hodiny zpoždění, Rybárik kráľovský, Na fašírky mi nesiahaj, Kumšt, Opačné pohlavie, Hotovo. Schlusss..., Život na trikrát a Mínus dvaja. V pondelok 3. decembra príde z Brna hosťovať Divadlo Bolka Polívky s predstavením Pro dámu na balkoně.

Naopak, 7. decembra vycestuje Štúdiu L+S do Martina, kde v Slovenskom komornom divadle uvedie inscenáciu hry Erica-Emmanuela Schmitta Malé manželské zločiny. V réžii Vladimíra Strniska účinkujú: Marta Sládečková a Milan Lasica.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu