Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Herec Leonard Nimoy alias Spock ide do dôchodku

Leonard Nimoy Zobraziť galériu (4)
Leonard Nimoy

LOS ANGELES - Americký herec Leonard Nimoy (79), ktorý sa preslávil ako Spock v seriáloch a snímkach Star Trek, sa chystá do dôchodku.

"Chcem odísť zo scény," povedal v rozhovore pre denník Toronto Sun. "Taktiež, nemyslím si, že by to bolo fér voči Zacharymu Quintovi," dodal, odkazujúc na herca, ktorý stvárnil Spocka v minuloročnom filme Star Trek. Leonard Nimoy je polichotený, že postava s jeho odchodom nezomrie, a myslí si, že Zachary Quinto je "úžasný herec" a "je čas dať mu nejaký priestor". Leonarda Nimoya však jeho fanúšikovia a fanúšičky už viac neuvidia nielen ako Spocka, ale ani v žiadnej ďalšej postave. Ich poslednou šancou bude Nimoyovo účinkovanie v televíznom seriáli Fringe (2008). "Robím to profesionálne 60 rokov. Páči sa mi myšlienka odísť v pozitívnom zmysle," vysvetlil.

Leonard Nimoy má na pláne ešte zopár verejných vystúpení. Cez víkend napríklad navštívi Calgary Comic and Entertainment Expo, no aj to bude možno posledná návšteva takéhoto podujatia. Nie však preto, že by ich nemal rád, práve naopak. "Je to ako rodinné stretnutie," vyjadril sa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu