Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Americký herec prekvapil verejnosť: Pre toto nepríde na pohreb najbližšieho priateľa!

William Shatner Zobraziť galériu (6)
William Shatner (Zdroj: SITA)

OTTAWA - Kanadský herec William Shatner nemôže prísť na pohreb kolegu a dlhoročného priateľa Leonarda Nimoya. Osemdesiattriročný predstaviteľ Jamesa T. Kirka zo seriálu a filmov Star Trek v sobotu prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete informoval, že je na Floride, kde má večer vystúpiť na plese Červeného kríža. Pohreb Nimoya sa pritom uskutoční dnes v Los Angeles.

„Cítim sa skutočne príšerne,“ napísal Shatner na Twitteri. „Som tu, aby som sa venoval charite, zatiaľ čo pochovávajú jedného z mojich najdrahších priateľov,“ doplnil. Rodák z Montrealu však vyzval svojich fanúšikov, aby si s ním dnes našli chvíľku času na pripomenutie si a oslavu života zosnulého herca. 

Americký herec Leonard Nimoy, známy najmä ako pán Spock zo seriálu a filmov Star Trek, zomrel v piatok 27. februára vo veku 83 rokov. Príčinou jeho úmrtia bola chronická obštrukčná choroba pľúc. Svoju najznámejšiu postavu, za ktorú si vyslúžil tri nominácie na Primetime Emmy, stvárňoval od roku 1966 najprv v seriáli a následne aj v sérii filmov. Naposledy sa v tejto úlohe ukázal v snímke Star Trek: Do temnoty z roku 2013. Je autorom niekoľkých zbierok básní a tiež dvojzväzkovej autobiografie I Am Not Spock (1975) a I Am Spock (1995). Vydal tiež päť hudobných albumov. Zaujímal sa aj o fotografovanie. 

William Shatner si v spomínanom sci-fi seriáli a následných filmov o vesmírnej lodi USS Enterprise zahral kapitána Jamesa T. Kirka. Okrem toho účinkoval aj vo filmoch Miss špeciálny agent (2000) a Miss špeciálny agent 2: Krásna a nebezpečná (2005) alebo Vybíjaná: Choď do toho na plné gule (2004). Za stvárnenie Dennyho Cranea v seriáli Advokáti (1997 - 2004) a jeho spin-offe Bostonské zločiny (2004 - 2008) získal dve ceny Emmy a jeden Zlatý Glóbus. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu