Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

AUDIO zo Žitného súdu: Na 2 sekundy som omdlel, Žilavý: Telefonoval a potom... Koniec!

Rasťo Žitný a Milan Žilavý. Zobraziť galériu (4)
Rasťo Žitný a Milan Žilavý.

MALACKY - Pojednávanie odročili! Okresný súd v Malackách si včera vypočul Rastislava Žitného (33), Milana Žilavého (34), Veroniku Husárovú (21) a očitých svedkov tragickej nehody, pri ktorej v roku 2008 zahynul Tomáško Žilavý († 5). Topky.sk vám prinášajú nahrávky svedectiev, ktoré včera odzneli.

V Malackách sa v pondelok od 9.00 konalo súdne pojednávanie, ktoré malo potvrdiť alebo vyvrátiť trest vymeraný pre Rasťa Žitného. Ešte v decembri mu súd naparil 2,5 roka väzenia a zákaz viesť akékoľvek motorové vozidlo na 5 rokov za prečin usmrtenia a ublíženia na zdraví. Voči tomu sa však odvolal. A včera sa v tejto veci tiež nerozhodlo! Súd je odročený na 12. apríla.

Ako prvý pri včerajšom konaní vypovedal exmoderátor. „Išiel som cez Rohožník, kde som sa v podstate rozhodoval, či pôjdem po diaľnici alebo po starej ceste. Nakoniec som sa rozhodol, že pôjdem po starej ceste. Tú cestu som mal radšej ako diaľnicu. No a nastala situácia, ktorá nastala jednoducho... Neponáhľal som sa. Neviem určiť presnú rýchlosť. Posledné minúty, čo som registroval, keď som sa pozeral na tachometer, to bolo možno 90 až 100 km/h. Normálny poctivý šofér keď ide, tak sa samozrejme pozrie na tachometer. Rýchlosť som sa snažil dodržiavať. V zákrute za Rohožníkom som asi na dve sekundy stratil vedomie. Domnievam sa, že táto strata vedomia bola spôsobená mojimi pretrvávajúcimi ťažkosťami s chrbticou, čo mi potvrdil aj lekár,“ bránil sa na súde exmoderátor.

AUDIO výpoveď Žitného:

 

Milan Žilavý však okolnosti nehody videl inak. „V osudnú nedeľu sme sa so synmi vybrali na prechádzku na bicykloch. Obidvaja chlapci boli vždy vedení k tomu, aby vedeli, ako majú jazdiť. A aj po ktorej strane. Vždy ma pred križovatkou alebo nejakou prekážkou počkali. Spolu sme vyhodnotili situáciu a pokračovali ďalej. Tak isto to bolo aj teraz. Išli sme za sebou. Maximálne po pravom okraji komunikácie. Asi 20 až 30 centimetrov od kraja. Zo zákruty sa obrovskou rýchlosťou, bola to šialená rýchlosť, vyrútilo tmavé auto, ktoré sa valilo priamo na nás. V tom aute som videl siluetu človeka, ktorý podľa mňa pravdepodobne telefonoval. To je posledný okamih, čo si z celej tej situácie viem vybaviť. Vtedy sa mi mihlo hlavou: ´Je s nami koniec.´ Potom nastala rana,“ povedal pred súdom.

AUDIO výpoveď Žilavého:

Podobne vypovedali aj ďalší svedkovia, ktorí sa nachádzali v blízkosti miesta nehody. Jedna žena vyhlásila, že si tesne pred nehodou pomyslela, že ide okolo nejaký blázon. Druhá svedkyňa použila dokonca slovo idiot.

Svedectvo, ktoré podporilo Rasťovo tvrdenie o omdletí, poskytla súdu Veronika Husárová. Tá ho v čase nehody čakala na generálke tanečnej šou Let’s Dance. Súdu povedala, že Žitný sa jej predtým sťažoval na bolesti krížov a pri jednom tréningu sa mu vraj aj zatmelo pred očami.

AUDIO ospravedlnenie Rasťa Žitného rodine Žilavých:

 

 



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu