Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mojsejova spoveď o policajnom prepade: Vtrhli k nim o šiestej ráno!

Nora Mojsejová a Braňo Mojsej Zobraziť galériu (6)
Nora Mojsejová a Braňo Mojsej

BRATISLAVA – Toto zrejme nečakali ani v najhoršom sne! Manželia Nora (51) a Braňo (41) Mojsejovci za posledné dva dni prežili poriadne krušné chvíle. Dôvodom bola policajná razia u nich doma. Topky.sk sa spojili s Mojsejom, ktorý nám porozprával, ako to celé prebiehalo (pozn. red.: rozhovor prebehol včera okolo 11:00 hod.)

Pán Mojsej, vašu manželku v stredu zadržala polícia. Môžete nám povedať, čo sa vlastne stalo? Čo si o tom myslíte?

Celá vec je postavená údajne na tom, že Nora pre istých klientov poskytovala ekonomické služby. Za to jej bolo zaplatené a istá nemenovaná firma týmito dokumentmi spôsobila banke vysokú škodu. Údaje v tých účtovných dokladoch poskytol klient, nie Nora ako ekonómka. Všetko bolo riadne účtovne spracované. Oni spôsobili škodu, nie Nora. Tí ľudia sa zrejme živia "pofidérnou" činnosťou a moju manželku zneužili na svoje podnikanie. Ona by určite nešla do niečoho, čo je v rozpore so zákonom. Veď úspešne podniká už dlhšie.

Ako vlastne prebiehalo zadržanie? Vedeli ste o tom?

Nevedeli, nikto nás neinformoval. Ráno okolo šiestej hodiny nám zazvonili policajti. Úrad boja proti korupcii vykonal domovú prehliadku. Musím podotknúť, že polícia sa správala korektne. Konala si svoju povinnosť, rovnako tak aj my. Nora nekládla žiadny odpor a riadila sa ich pokynmi. Všetko sme dali k dispozícii. Jediné, čo ma zarazilo a myslím, že nebolo úplne korektné, je, že nám zaistili všetky finančné prostriedky (pozn. red.: približne 200-tisíc €, čo predstavuje viac ako 6 miliónov korún). Nie som si totiž istý, či môžu zaistiť peniaze v hotovosti, keď nie je preukázané, že pochádzajú z trestnej činnosti. Sú to aj moje peniaze, keďže máme spoločný trezor. Tie potrebujem na vyplácanie právnikov a na živobytie.


Máte obavy z toho, že by sa mohla Nora dostať do väzenia?

Ja mám obavy z toho, čo sa deje. Nerozumiem tomu. Verím v to, že sa to rýchlo vyrieši.

Ako je na tom Nora, zvláda to? Je v poriadku?

Nora sa neposkladala. Je silná a v pohode. 


Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu