Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kruté správy pre Mojsejovú: Hrozí jej 15 rokov natvrdo!

Nora Mojsejová. Zobraziť galériu (8)
Nora Mojsejová.

BRATISLAVA - Tvrdému trestu sa zrejme nevyhne! Vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii Prezídia Policajného zboru obvinil košickú podnikateľku Noru Mojsejovú (51) a Dušana K. (45) z trestného činu podvodu. Pri finančných machináciách totiž vraj spôsobili škodu viac ako 760 000 eur (22 800 000 sk). Nore hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov!

Nora Mojsejová mala od decembra 2006 do apríla 2007 so svojím spolupáchateľom Dušanom K. údajne vymámiť na falošné faktúry od istej spoločnosti viac ako 760 000 eur. Túto spoločnosť, ani jej sídlo nechceli na Policajnom Prezídiu konkretizovať.

"Dnes už obvinená Eleonóra M. a Dušan K. boli prepustení v týchto hodinách a budú vyšetrovaní na slobode. Sú však dôvodné predpoklady, že sa ten skutok naozaj tak stal," povedal na dnešnej tlačovej konferencii riaditeľ Úradu boja proti korupcii Tibor Gašpar. Ako ďalej podotkol, obom hrozí trest v dĺžke 10 - 15 rokov.

V tejto kauze bolo uskutočnených päť domových prehliadok a šesť prehliadok iných priestorov. Bolo predvedených jedenásť podozrivých osôb, deväť bolo prepustených na slobodu. Dlhšie si polícia "podržala" práve Noru Mojsejovú a Dušana K.

Policajná akcia bola zorganizovaná v tichosti a v takej rýchlosti, že podozriví by podľa vyjadrení polície nemali čas na zničenie dôkazov, aj keby tak chceli urobiť. Na tieto údajné "čachre" podnikateľky Nory Mojsejovej prišla polícia v podstate náhodou pri kontrole iných finančných operácii. Tibor Gašpar viackrát zdôraznil, že polícia je presvedčená o naplnení skutkovej podstaty podvodu. Nora Mojsejová by sa teda trestu vyhnúť nemala.

FOTO: Kauza Nory Mojsejovej vyvolala na dnešnej tlačovej konferencii veľký záujem médií.

Kruté správy pre Mojsejovú:
Zobraziť galériu (8)


Sledujte TopkyTV: Tlačová konferencia na Policajnom prezídiu o obvinení Nory Mojsejovej.



Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu