Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ďurianová: Z moderátorky predsa len herečka! Zahrá si v divadelnej tragédii!

Marianna Ďurianová Zobraziť galériu (7)
Marianna Ďurianová (Zdroj: Peter Frolo)

BRATISLAVA – Plní sa jej sen! Markizácka moderátorka Marianna Ďurianová (32) si už o pár dní zahrá v divadle! Topky.sk zistili, akú rolu stvárni.

Populárna tvár Televíznych novín Marianna Ďurianová sa zhruba pred rokom uchádzala o rolu v známom muzikáli Producenti, kde mala stvárniť postavu Švédky Ully. Popri moderovaní hlavných správ si zrejme chcela vyskúšať aj herecký a spevácky chlebíček.

Hoci jej ten druhý spomínaný príliš nevyšiel a šokoval takmer celé Slovensko, v tom hereckom to nebolo vôbec zlé. Dokonca ho vtedy kladne ohodnotili viacerí účastníci konkurzu. Pozitívne sa vyjadrili aj internetoví čitatelia.

Aj keď vtedy pre média Marianna povedala, že nikdy speváčkou nebola, herectvo si vždy priala vyskúšať. To sa jej čiastočne splnilo, keď si zahrala letušku v markizáckom seriáli Ordinácia v ružovej záhrade. Jej herecký debut predstavoval krátky rozhovor s doktorom Juríčkom, ktorého hral Ľuboš Kostelný (27).

Zrejme aj tieto skúsenosti boli dôvodom, prečo sa Ďurianová rozhodla opäť prijať hereckú ponuku. Topky.sk zistili, že si plavovláska zahrá v bratislavskom divadle Meteorit v hre Richard III. Potvrdil nám to aj samotný režisér hry Robert Csontos, ktorý Mariannu oslovil. „Áno zahrá si tu. Nemôžem však prezradiť, akú postavu. To sa dozviete na premiére,“ tajil podrobnosti o moderátorkinej úlohe režisér.

Topky.sk oslovili aj samotnú Mariannu Ďurianovú. Chceli sme vedieť, čo si v tragickom predstavení zahrá. „Je to Shakespearova hra  v modernom podaní. Ja mám rolu moderátorky správ,“ prezradila plavovláska, ktorá poodhalila aj dej. „Richard tretí sleduje televíziu a vidí, že sa o jeho zverstvách hovorí v správach po celom svete. Preto rozprávam v niekoľkých jazykoch.“

V hre si okrem Ďurianovej zahrá aj slovenský herec Přemysl Boublik - známy z Ordinácie v ružovej záhrade. Ako aj veľa iných českých hercov. Hudobnú dramaturgiu robil známy moderátor Martin Pyco Rausch, ktorý s divadlom spolupracuje už dlhší čas.

My sme boli zvedaví, či nechcel v predstavení tiež stvárniť nejakú postavu. „Je to už štvrtá hra, na ktorej sa podieľam ako hudobný dramaturg. A v tejto úlohe sa cítim komfortne. Zahrať som si tu nechcel. Nemám také ambície,“ povedal nám Pyco, ktorý by si mal napriek tomu čoskoro zahrať v pripravovanom slovenskom filmovom horore.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!  



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu