Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Peter Modrovský hľadá talenty v detských domovoch

Peter Modrovský Zobraziť galériu (7)
Peter Modrovský

BRATISLAVA - Tanečník Peter Modrovský (25), ktorý sa preslávil najmä vďaka tanečnej súťaži Let´s Dance so Zuzanou Fialovou (34), pomáha deťom z detských domovov plniť ich detské sny.

V tanečnom súbore Modrák dáva deťom vo veku od 8 do 12 rokov možnosť prejaviť svoj talent. "Mnohé z týchto detí majú veľký talent, muzikalitu, nezvládnuteľnú energiu a problémy v škole. Často môžu skončiť na druhej strane spoločnosti či zákona," uviedol Peter Modrovský s tým, že im stačí len venovať čas, ktorý by sme inak strávili pred televízorom či v nákupných centrách. "Dať im našu vieru v nich, úctu a zmysel života,“ dodal.

Po dvoch sústredeniach sa deti z detských domovov z Medzilaboriec, Hostovíc, Spišského Štiavnika, Košíc, Ružomberka, Handlovej, Hriňovej, Piešťan, Topoľčian, Nitry, Holíča, Jelky a Veľkého Medera predviedli na dvoch plesoch v bratislavskej Redute a v hoteli Holiday Inn. Ďalšie plesové vystúpenie ich čaká 31. januára. Ako uviedla zakladateľka Nadácie Clementia Nora Viglaská, Modrovský venuje deťom svoj čas a energiu bez nároku na honorár.

Clementia spolu s občianskym združením Šedý medveď a Dansoviou chce pre mladé tanečné talenty z domovov, sociálne slabých a neúplných rodín vytvoriť materiálne, inštitucionálne i odborné zázemie. "Ja sám som patril medzi takéto deti, mal som to šťastie na správnych ľudí a len vďaka ich pomoci som dostal šancu niečo dosiahnuť. Deti by sa nemali vzdávať svojich snov, najmä ak nimi dokážu obohatiť ľudskú spoločnosť,“ vysvetlil Modrovský.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Napíšte nám na tipy@topky.sk!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu